"Να" φοράμε τη χαρά, να γελάμε δυνατά...

Χθές βράδυ ανέβασα στη σελίδα του Paidika Vivlia στο facebook, το τραγούδι του Θηβαίου "Καραμέλα". Καθώς φαίνεται σας άρεσε και έτσι παίρνω αφορμή να σας πω δυο λόγια για το album που το περιέχει, κι ας είναι καιρός που κυκλοφορεί. "Τα τραγουδάκια γάλακτος"΄είναι μια ξεχωριστή συλλογή παιδικών τραγουδιών, με χαρούμενες, αστείες και τρυφερές ιστορίες. Δημιουργοί αυτού του έργου, είναι η Μέλπω Χαλκουτσάκη και η Άλκηστις Χαλικιά, που με  μπόλικη έμπνευση και  περισσή αγάπη, έντυσαν με λόγια και στόλισαν με μουσικές αυτές τις ιστορίες. Να τι γράφουν οι ίδιες στο εισαγωγικό σημείωμα του album τους: 

"Τα τραγουδάκια είναι τα «δώρα» που ανταλλάξαμε μεταξύ μας όταν γνωριστήκαμε, από χαρά που θα κάναμε παρέα βόλτες στη δημιουργία. Και από ανάγκη να έχουμε ένα φρέσκο «τραγουδάκι ημέρας» να δώσουμε στους μαθητές μας. Έτσι άρχισαν να πηγαινοέρχονται νότες και λόγια, αρκούδες, καναπέδες, βιολιά, ματζόρε και μινόρε… «Πάρε ένα στιχάκι» το ένα πρωί, «άκου τη μελωδία» το επόμενο. Αλλάζαμε το πρόγραμμα της ημέρας και στήναμε γιορτή με τα παιδιά. Συνάδελφοι και φίλοι πλησίαζαν να αφουγκρασθούν το καινούριο που ετοιμάζαμε, αφήνοντας ένα γέλιο τους κοντά μας. Γι’ αυτό τους το πλησίασμα, γι’ αυτό το γέλιο, είναι εδώ το «ευχαριστώ» μας. Τα τραγούδια που γράψαμε είναι απ’ όλες τις παιδικές μας ηλικίες. Σε κάποια απ’ όλες θα γνωριστούμε… "

Και τα τραγούδια τους στάθηκαν καλότυχα, μια και τραγουδήθηκαν από εξαιρετικά αγαπημένες φωνές: Περίδης, Μπάμπαλη, Θηβαίος, Λάκης Παπαδόπουλος, είναι μόνο μερικοί από εκείνους που  ντύνουν τις όμορφες ιστορίες με τις φωνές τους.

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στον "Καναπέ" σας παρέα με την "Αρκούδα" το " Βατράχι" και τον "Coq de Paris" κεράστε τους ένα "Ζεστό μπισκότο" και πιείτε παρέα μερικά απολαυστικά σφηνάκια ¨Τραγουδάκια γάλακτος". Έχετε το νου σας όμως, γιατί κυκλοφορεί ο "Κλέφτης Πιτσιλών", ψάχνοντας για  ένα άτακτο "Αβοκάντο" και μια δακρυσμένη "Καραμέλα"... Και αργότερα όταν "Το παραμύθι έχει αρχίσει", δοκιμάστε τις γνώσεις σας στη "Δρακοζωολογία" ακούγοντας ένα "Βιολάκι" να μας υπενθυμίζει "Να" φοράμε τη χαρά, να γελάμε δυνατά...

Καλή ακρόαση!

Σχόλια