Όλοι είμαστε μικροί ήρωες!


Εσείς, μήπως γνωρίζετε τι μπορεί να φέρει ένα γουρουνάκι στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή; Ή τι μπορεί να κάνει μια μεγαλόσωμη αρκούδα να τρέχει πίσω απο μια πυγολαμπίδα; Και μήπως μπορείτε να μαντέψετε γιατί ο πελεκάνος έχει τόσο μεγάλο πηγούνι;

Αν όχι, ο γιατρός Συμπαθητικός και οι μικροί του φίλοι θα σας δώσουν την απάντηση. Και παρότι τα μικρά παιδιά συνήθως φοβούνται το γιατρό, σίγουρα θα λατρέψουν το γιατρό  της ιστορίας μας. Ένα γιατρό που με ευγένεια, χιούμορ και ευαισθησία, βοηθά τους φίλους του τα ζώα να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα ή μικρά τους προβλήματα και να βρουν την λύση που κρύβεται μέσα τους.

Το βιβλίο "Όλοι είμαστε μικροί ήρωες" είναι το τρίτο εικονογραφημένο βιβλίο της σειράς "Ο γιατρός Συμπαθητικός" από τις εκδόσεις Αερόστατο. Τα άλλα δυο είναι, "To Γέλιο είναι το καλύτερο Φάρμακο" και  "Όποιος τον φόβο ξεπερνά, πράγματα κάνει θαυμαστά!"

Στο βιβλίο αυτό ο γιατρός Συμπαθητικός, βοηθά τους μικρούς του φίλους να καταλάβουν ότι ο καθένας τους είναι μοναδικός και έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρίσματα. Αυτό που ονομάζουμε  αδυναμία ή ελάττωμα  δεν είναι κάτι πραγματικά αντικειμενικό, αλλά θέμα “οπτικής”. Ο γιατρός Συμπαθητικός μας μαθαίνει πώς να έχουμε μια θετική στάση απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους και πως μπορούμε να ανακαλύψουμε την ομορφιά, πέρα από αυτό που τα μάτια μας βλέπουν.

Άλλωστε "την δύναμη ποιος την υπολογίζει; Mόνο ότι πετυχαίνουμε αξίζει".

Συγγραφέας: ΓΚΕΙΜΠΛΕΡ ΟΥΛΙ
Εκδόσεις: Αερόστατο



Σχόλια