Η συγγραφέας Αργυρώ Αγγελοπούλου, προτείνει Αγαπημένα Παιδικά Βιβλία.

Η Αργυρώ Αγγελοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αποφοίτησε ως αριστούχος από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Συμμετείχε σε τηλεοπτικές μεταγλωττίσεις, σε κινηματογραφικές ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ως επί το πλείστον σε παιδικές σκηνές. Πρώτη της συγγραφική απόπειρα, το παραμύθι - μιούζικαλ "ΡΟΚ-Α-Μπίλυ ο ζουμερός!" σε μουσική του συνθέτη Τόλη Κετσελίδη. Ένα παιδικό μυθιστόρημα βασισμένο στην θεατρική δράση, εμπλουτισμένο με πολλά τραγούδια, στα οποία τους ήρωες ενσαρκώνουν και ερμηνεύουν πολλοί και αγαπημένοι, γνωστοί μας καλλιτέχνες: Γιάννης Ζουγανέλης, Έλντα Πανοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Πένυ Ξενάκη, Σοφία Βόσσου, Βάσια Τριφύλλη, Γιάννης Γιοκαρίνης, Τζίμης Πανούσης, Χρήστος Δάντης, Γιάννης Μπέζος και Φιόνα Τζαβάρα. http://www.rokabilyozoumeros.gr/

Τα αγαπημένα της:

1. Ο κήπος με τις ροδιές. Όσκαρ Ουάιλντ. Διαχρονικό, πανέξυπνο,  ευαίσθητο, με θαυμάσια γλώσσα. Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. (Εκδόσεις Στοχαστής)
2. Τόμπι. Τιμοτέ ντε Φομπέλ. Μία φρέσκια πρόταση, όπου ο μικρός ήρωας ενός δέντρου μας μεταφέρει σε έναν ανατρεπτικό φανταστικό μικρόκοσμο, ιδιαίτερα "μελετημένο". (Εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες)

3. Το φτερό του δράκου. Χρίστος Παπαδόπουλος - Δημήτρης Μαρκατόπουλος. Δεκατρία ταξιδιάρικα μουσικά παραμύθια, ερμηνευμένα από γνωστές εκπληκτικές φωνές μέσα σε μία τρυφερή εικονογραφημένη έκδοση. (Εκδόσεις Μικρή Άρκτος)

4. Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί. Βασιλική Κάργα. Και μόνο ο τίτλος σε προκαλεί να το διαβάσεις κι ας μην το θέλει... (Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός)

5. To δάκρυ της Τζοκόντα. Γιώργος Χριστοδούλου. Μια τρυφερή αληθινή ιστορία. Όταν η θλίψη συναντά την χαρά, γίνεται συγκίνηση. (Εκδόσεις Άγκυρα)

Σχόλια