Η συγγραφέας Ιωάννα Μπακιρτζή-Μπαμπέτα, προτείνει Αγαπημένα Παδικά Βιβλία!

H Ιωάννα Μπακιρτζή Μπαμπέτα, σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε με την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωμένων στην ελληνική περιφέρεια. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργική γραφής στο ΕΚΕΒΙ, καθώς και σεμινάρια αφήγησης παραμυθιού.
Το 2009 το διήγημα της «Η γιαγιά κυρία Ελσάβετ» κέρδισε στο διαγωνισμό diavasame.gr και εκδόθηκε από τον Ελευθερουδάκη σε μία συλλογή διηγημάτων με τίτλο «19 Νέα βήματα».
Επίσης το παραμύθι της «Το δέντρο μου» κέρδισε έπαινο στον διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.
Η Μελίνα ντετέκτιβ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο.  Υπό έκδοση από τις εκδόσεις Λιβάνη, Άνοιξη 2011, είναι το βιβλίο «Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου».

Ακολουθούν τα αγαπημένα παιδικά βιβλία της:

1. Μικρός Νικόλας (8 βιβλία)
Ζαν Ζακ Σενπέ συγγραφέας
Ρενέ Γκοσινύ εικονογράφος
Εκδ. Σύγχρονοι Ορίζοντες
Βλέπουμε τον κόσμο και την καθημερινότητα μέσα από τα μάτια του μικρού Νικόλα.
Η αφέλεια και αφοπλιστική ειλικρίνεια του μας κάνουν να γελάμε με τις γκάφες τις δικές του και των φίλων του αλλά κυρίως με αυτές των μεγάλων!
Ο πιο αγαπημένος ήρωας των παιδικών μου χρόνων μέχρι και σήμερα.

2. Το Δέντρο που έδινε
Σελ Σιλβερστάιν
Εκδ. Δωρικός
Το πιο γενναιόδωρο βιβλίο!
Λιτές εικόνες και λίγες κουβέντες που ξεχειλίζουν ουσία.

3. Ματίλντα
Ρόαλντ Νταλ
Εκδ. Ψυχογιός
Δεν υπάρχει πιο έξυπνη, ξεχωριστή, τρυφερή και αξιαγάπητη ηρωίδα. Η Ματίλντα είναι ένας συνδυασμός παραμυθιού και πραγματικότητας. Μας οδηγεί με την εξυπνάδα και την τρυφερότητα της σ’ έναν κόσμο που αν προσπαθήσουμε μπορεί μια μέρα να κερδίσουμε.

4. Με αγάπη Κλάρις Μπιν (3 βιβλία)
Λόρεν Τσάιλντ
Εκδ. Ψυχογιός
Αστεία, αυθόρμητη, μπλέκει συνέχεια σε μπελάδες. Όμως στο τέλος βγαίνει πάντα κερδισμένη. Με οδηγό την αγαπημένη της ηρωίδα Ρούμπι Ρέντφορντ μαθαίνει σπουδαία πράγματα όπως: «Εκείνο που θα έπρεπε να σε ανησυχεί περισσότερο είναι εκείνο για το οποίο δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να ανησυχήσεις».

5. Ο θρύλος του χειρότερου αγοριού στον κόσμο (3 βιβλία)
Όουεν Κόλφερ
Εκδ. Ψυχογιός
Σχέση εγγονού και παππού. Μέσα από ιστορίες που διηγείται ο ένας στον άλλον, ο μικρός Γουίλ συνειδητοποιεί πως τα μεγάλα προβλήματα του παππού έκαναν πάντα τα δικά του να φαίνονται μικρότερα.

Σχόλια