Πασχαλινών βιβλίων συνέχεια...

Το πασχαλινό αυγό
Συγγραφέας: Brett Jan
Μετάφραση: Χριστοπούλου Ειρήνη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Ηλικίες: Από 3 Μέχρι 6
Ένας μικρός λαγός ονειρεύεται να διακοσμήσει το καλύτερο πασχαλινό αυγό, για να γίνει βοηθός του Λαγού του Πάσχα. Όταν όμως βρίσκει ένα αυγό που έχει πέσει από τη φωλιά του, το λυπάται, ξεχνάει το όνειρό του και προσπαθεί να το κρατήσει ζεστό, μέχρι να εκκολαφθεί το πουλάκι...



Μια πασχαλινή ιστορία
Συγγραφέας: Wildsmith Brian
Μετάφραση: Σκαρβέλη Γιάννα
Εικονογράφηση: Wildsmith Brian
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο
Kάποτε, πριν από πολλά χρόνια, έφεραν στον Ιησού ένα γαϊδουράκι...
Η θαυμαστή ιστορία των Παθών του Ιησού και της Ανάστασης, όπως την είδε το γαϊδουράκι που Τον κουβάλησε στη ράχη του ως τα Ιεροσόλυμα. Παρακολουθεί τον Μυστικό Δείπνο, βλέπει τον Ιησού να οδηγείται στον Πιλάτο, είναι εκεί όταν ο Ιησούς σταυρώνεται και συμμετέχει στη χαρά που φέρνει η Ανάστασή του.
Κάθε Πάσχα, που ξαναθυμόμαστε αυτά τα γεγονότα, η μαγευτική νέα εκδοχή του Brian Wildsmith είναι ο ιδανικός τρόπος για να διηγηθούμε στα παιδιά τι έγινε από την Κυριακή των Βαϊων ως την Ανάληψη του Ιησού.


Οι ωραιότερες πασχαλινές κατασκευές από χαρτί
Συγγραφέας: Bock Erika
Μετάφραση: Βρυζάκη Χριστίνα
Εκδόσεις: Ντουντούμη
Οι ωραιότερες πασχαλινές κατασκευές για να διακοσμήσετε το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο και το σπίτι. Σύγχρονες και πρωτότυπες κατασκευές, με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, που απευθύνονται σε όλα τα παιδιά. Όλες οι κατασκευές που θα βρείτε σε αυτό το βιβλίο επιτρέπουν στα παιδιά να δημιουργήσουν πρωτότυπες κατασκευές μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τη χρήση καθημερινών υλικών. Αυγοθήκες, καλαθάκια, επιτραπέζια φωτιστικά, πασχαλίτσες, κότες και κοτοπουλάκια, προβατάκια, αλαγοί, πρωτότυπα δώρα, πολύχρωμα διακοσμητικά και πολλές ακόμα ιδέες θα τα ενθουσιάσουν και θα στολίσουν τη σχολική τάξη, το παιδικό δωμάτιο ή το σπίτι. Ένα υπέροχο βιβλίο για τις πιο γιορτινές ημέρες της χρονιάς!
Οι σαφείς οδηγίες και τα πατρόν που περιέχονται τυπωμένα στο βιβλίο συμβάλλουν στην ευκολότερη ολοκλήρωση κάθε δημιουργίας. Το βιβλίο αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για κάθε παιδαγωγό της προσχολικής ηλικίας, του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου, αλλά και για κάθε ενήλικα που επιθυμεί να αξιοποιήσει δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες με τα παιδιά του.


Πασχαλινά διηγήματα

Συγγραφείς: Παπαδιαμάντης, Αλέξανδρος, Καρκαβίτσας, Ανδρέας, Παπαντωνίου, Ζαχαρίας Λ., Μωραϊτίδης, Αλέξανδρος
Το βαθύτερο θεμέλιο της ελπίδας και της χαράς που χαρακτηρίζει την Ορθοδοξία και διαπερνά όλη της τη λατρεία είναι η ανάσταση. Το Πάσχα, το κέντρο της ορθόδοξης λατρείας, είναι μια έκρηξη χαράς, της ίδιας χαράς που ένιωσαν οι μαθητές όταν είδαν τον αναστημένο Σωτήρα. Είναι η έκρηξη της κοσμικής χαράς για το θρίαμβο της ζωής μετά την αφόρητη θλίψη για το θάνατο... Αυτή, την βιωμένη χαρά της Αναστάσεως, αντικατοπτρίζουν ποικιλοτρόπως τα "Πασχαλινά διηγήματα" που συγκεντρώθηκαν στον ανά χείρας τόμο. Τα διηγήματα αυτά, αν και επέλεξε ασφαλώς με εικαστικά κριτήρια ο Γ. Κόρδης, ωστόσο είναι -εξ απόψεως λογοτεχνικών αρετών- κορυφαία πασχαλινά διηγήματα της νεοελληνικής γραμματείας.


Σχόλια