Εσάς, τι είναι ο μπαμπάς σας;

Ένα βιβλίο, από ένα νέο εκδοτικό οίκο στη Καλαμάτα, τις εκδόσεις Κόκκινο, που παρά τους λίγους -προς το παρόν- τίτλους, παρουσιάζουν βιβλία καλοδουλεμένα με πολύ ωραία αισθητική και εξαιρετική εικονογράφηση.
Για σήμερα επέλεξα να σας παρουσιάσω το βιβλίο «Ο μπαμπάς μου είναι…».  Ένα βιβλίο, για όλα αυτά που είναι και κάνει ένας μπαμπάς, ειδωμένα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Ένα πολύ τρυφερό βιβλίο, που μέσα από σκίτσα – σιλουέτες, μιλάει με ελάχιστα λόγια και πολύ παραστατικό τρόπο για 24 μικρές, καθημερινές ιδιότητες, που κάνουν ένα μπαμπά «ήρωα» στα μάτια του κάθε παιδιού: ο μπαμπάς αδιάβροχο, ο μπαμπάς γερανός, ο μπαμπάς πολυθρόνα, ο μπαμπάς σωσίβιο, ο μπαμπάς μυστικοκιβώτιο….
Ενα βιβλίο που νομίζω ότι δουλεύει αμφίδρομα: αποκαλύπτει στους μπαμπάδες, ότι τα μικρά και αυτονόητα ίσως, που κάνουν κάθε μέρα, είναι αυτά που βοηθούν τα παιδιά να σχηματίσουν την εικόνα που έχουν για εκείνους και καταφέρνει μέσα απο απλά, καθημερινά αντικείμενα και καταστάσεις να μιλήσει στα παιδιά για όλα τα σημαντικά που κάνει ένας μπαμπάς: αγαπάει, προστατεύει, ακούει, δίνει, φροντίζει...

Εμείς παίζουμε κι ένα ωραίο παιχνίδι με τα παιδιά. Σκεφτόμαστε τι άλλο είναι ο μπαμπάς μας που δεν υπάρχει σαν ιδιότητα μέσα στο βιβλίο και προσπαθούμε να το ζωγραφίσουμε!
Ένα πραγματικά όμορφο βιβλίο που αξίζει να το χαρίσουμε στους πολύτιμους μπαμπάδες των παιδιών μας!

Κείμενο & εικονογράφηση: Isabel Martins - Bernardo Carvalho

Σχόλια

  1. ακούγεται τέλειο θα το παρω, γιατί έχω μια τρέλα με το πως βλέπει το παιδί τους άλλους. Και κυρίως τους γονείς του
    σ ευχαριστώ για την πρόταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου