Σ΄αγαπώ καρδιά μου και με ένα τραγούδι θα στο πω...

Μια εξαιρετικά τρυφερή ιστορία, δυο παράλληλοι μονόλογοι, ένα σ’ αγαπώ και ένα ευχαριστώ, αυτό της μητέρας και εκείνο της κόρης, που με ευαισθησία και λυρισμό, περιγράφουν σαν σε μυστική εξομολόγηση, τα αισθήματα αγάπης, που τρέφουν η μία για την άλλη.

Η συγκίνηση της πρώτης αγκαλιάς, η φροντίδα για το μεγάλωμα, η αγωνία, η χαρά, η αφοσίωση, οι προσδοκίες και η περηφάνια για το παιδί που μεγαλώνει και απλώνει τα φτερά του να κυνηγήσει τα δικά του όνειρα.

Το καταφύγιο, η αγκαλιά, ο συμπαραστάτης, ο οδηγός, η κινητήριος δύναμη, ο άγρυπνος φρουρός, ό,τι είναι η μητέρα για το παιδί, όλα όσα αυτό νιώθει, ζωγραφισμένα με τα πιο όμορφα κόκκινα και ροζ και πράσινα και γαλάζια χρώματα. Ζωγραφισμένα με φως, λουσμένα στην αγάπη…
Μια πορεία ζωής σε λίγες σελίδες, ένα ταξίδι με πλοίο την αγάπη και τον αέρα της απαντοχής να φουσκώνει τα πανιά του…

Συυγραφέας: Νανίνα Ρόδου
Εικονογράφηση: Κατερίνα Βάγια
Εκδόσεις: Λιβάνη


Τα νανουρίσματα της Μαρίας Κρητικού, είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο με νανουρίσματα, στο πνεύμα και το ύφος των παραδοσιακών νανουρισμάτων, αυτών που και οι γιαγιάδες μας, μας τραγουδούσαν.
Η πολύ όμορφη, τρυφερή γραφή και η χρήση των παραδοσιακών  συμβόλων των νανουρισμάτων, έρχεται σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αντίθεση με την πολύ σύγχρονη, ηλεκτρονική εικονογράφηση του βιβλίου και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
 Νομίζω ότι αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι που κάνει τόσο ξεχωριστό αυτό το βιβλίο.

Διαβάζεις φερ’ ειπείν:   «Νανούρισμα θα πω γλυκό, να μοιάζει με σεντόνι. Σαν χάδι να το σκεπαστείς, σαν μέλι να το νοιώσεις. Σαν άγγελος να κοιμηθείς και σαν μικρό πουλάκι….» και στην αντίστοιχη εικόνα, βλέπεις ένα καθ΄όλα σύγχρονο κοριτσάκι να κοιμάται και από το ανοιχτό παράθυρο του δωματίου του, αντικρίζεις την εικόνα μιας μοντέρνας μεγαλούπολης με τους ουρανοξύστες και τα αυτοκίνητά της.  

Αλόγα και βασιλιάδες, μυρωδικά και άγγελοι, λουλούδια και προικιά, θάλασσες και φεγγάρια, η Πόλη και η Βενετιά, νεράιδες και ευχές, όλα συνδυάζονται μαγικά, σε μια ονειρική εικονογράφηση, που μοιάζει τρυφερό φιλί του χθες στο μάγουλο του σήμερα…. έτσι για καληνύχτα. 

Συγραφέας: Μαρία Κρητικού
Εικόνες: Αλεξία Οθωναίου
Εκδόσεις: Τετράγωνο

Σχόλια