Μια βόλτα στα μουσεία, παρέα με τα παιδιά!

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».

Τι άλλο λοιπόν για σήμερα απο εκπαιδευτικά, παιδικά βιβλία σχετικά με τα μουσεία μας!

Πάμε στο Μουσείο της Ακρόπολης; Εκπαιδευτική περιήγηση με δραστηριότητες και παιχνίδια  
Εικονογράφος: Μπονάτσος Σταμάτης, Νταλαγιώργου Γ., Σαρσάκης Ιωάννης
Επιμελητής: Κύρδη Καλλιόπη, Πίνη Εύη
Εκδότης: Παπαδόπουλος
Σειρά: Μικροί Οδηγοί Μουσείων
Ηλικίες: Από 6

Η Γλαύκη, η μικρή σοφή κουκουβάγια, συναντά τα παιδιά στο Μουσείο της Ακρόπολης, τα ξεναγεί και τους συστήνει τους φίλους της. Ποιοι είναι αυτοί; Μαρμάρινα αγάλματα, ανάγλυφα, πήλινα και χάλκινα αφιερώματα, έργα ανθρώπων που έζησαν πολλούς αιώνες πριν στην Αθήνα. Καθένα από αυτά έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία να τους αφηγηθεί. Τα παιδιά ακολουθούν τη Γλαύκη μέσα στο μουσείο και διαπιστώνουν ότι μαζί της η επίσκεψη γίνεται μια διασκεδαστική εμπειρία.
Κι επειδή γνώση χωρίς παιχνίδι δε γίνεται, η Γλαύκη έχει πολλές δραστηριότητες να προτείνει στους μικρούς της φίλους, τις οποίες μπορούν να πραγματοποιήσουν τόσο κατά την επίσκεψή τους στο μουσείο όσο και μετά, στο σπίτι και το σχολείο.


Με τη Γλαύκη στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας Εκπαιδευτική περιήγηση με δραστηριότητες και παιχνίδια  
Συγγραφέας: Πίνη Εύη
Εικονογράφος: Μπονάτσος Σταμάτης, Νταλαγιώργου Γ., Σαρσάκης Ιωάννης
Επιμελητής: Κύρδη Καλλιόπη
Υπεύθυνος Σειράς: Σταυροπούλου Χαρά
Εκδότης: Παπαδόπουλος
Σειρά: Μικροί Οδηγοί Μουσείων
Ηλικίες: Από 6

Πώς μπορεί να γίνει η επίσκεψη σε έναν αρχαιολογικό χώρο παιχνίδι εξερεύνησης; Η Γλαύκη, η μικρή κουκουβάγια της Αρχαίας Αγοράς, έχει την απάντηση. Μαζί της τα παιδιά θα κάνουν ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν, αναζητώντας τα ίχνη των αρχαίων Αθηναίων στην Αγορά, εκεί όπου χτυπούσε η καρδιά της πόλης.

Σχόλια