Βιβλία για το καλοκαίρι από τις εκδόσεις Μίνωας!

Μυστική αποστολή
Εξερεύνηση στη στοιχειωμένη σπηλιά 

Συγγραφέας: ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 
Ηλικία 10-12 ετών
Η ζωή δύο αδελφών αλλάζει απότομα όταν από την Κοπεγχάγη μετακομίζουν στην Κρήτη. Μα δε νοιάζεται κανείς που στη Μελίτη δεν αρέσει η ζωή στην Ελλάδα; Από την άλλη, ο αδελφός της φαίνεται να το διασκεδάζει.
Όλα φαίνονται διαφορετικά το καλοκαίρι, όταν οι δυο τους περνούν τις διακοπές στο χωριό με τους φίλους τους.
Η παρέα των παιδιών τριγυρίζει κρυφά στο δάσος του Δέδε όπου κυλά ένα ποτάμι, το οποίο καταλήγει σε μια σπηλιά. Για το ποτάμι αυτό υπάρχει ένας θρύλος αλλά τα παιδιά τολμούν να το επισκεφτούν. Τώρα ξεκινά η περιπέτεια της εξερεύνησης. Μήπως οι θρύλοι είναι τελικά πραγματικότητα;
Ποιο μεγάλο μυστικό θα ξεσκεπάσουν τα παιδιά στη στοιχειωμένη σπηλιά;


Μυστική αποστολή 
Το μύστήριο το καμμένου δάσους 
Συγγραφέας: ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 
Ηλικία 10-12 ετών

Αλλιώς τις είχε φανταστεί τις φετινές του διακοπές ο Πέτρος, αλλά τελικά βρέθηκαν οικογενειακώς στους Παξούς! Τα πράγματα όμως αλλάζουν γρήγορα, καθώς ο Πέτρος γνωρίζει έναν αληθινό καπετάνιο και γίνεται φίλος με το γιο του. Οι διακοπές στους Παξούς δε φαίνονται και τόσο άσχημες… Ώσπου, ανάμεσα στα ψαρέματα και τις εξερευνήσεις στο νησί, εμφανίζονται δύο άντρες που μετράνε το δάσος του Ερημίτη. Λίγες μέρες μετά, το δάσος καίγεται!
Θα καταφέρουν τα παιδιά να εξιχνιάσουν το μυστήριο;
Θα γλιτώσουν το νησί των Παξών από την ολοκληρωτική καταστροφή; 
Ένα πολύ όμορφο βιβλίο περιπέτειας, που θα κρατήσει ευχάριστη συντροφιά στα παιδιά, δείχνοντάς τους, πως με την συντροφικότητα και την ομαδικότητα μπορούν να πετύχουν πολλά.

Χαρούμενες ώρες-Νήπιο  (3-6)
Συγγραφέας: ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ ΡΕΝΑ
Εικονογράφος: ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οι Χαρούμενες Ώρες είναι διασκεδαστικά βιβλία που γράφτηκαν από ομάδα εκπαιδευτικών, με στόχο να απασχολήσουν ευχάριστα και δημιουργικά το παιδί στις καλοκαιρινές του διακοπές. Το παιδί της προσχολικής ηλικίας παρατηρεί, σχεδιάζει, κόβει, κολλάει, χρωματίζει, γράφει, παίζει με τις λέξεις και τους αριθμούς, ετοιμάζεται για το σχολείο και περνάει τις πιο χαρούμενες ώρες!
Περιλαμβάνει: Χαρούμενη ολοζώντανη εικονογράφηση, παζλ, ντόμινο.
Και στο τέλος του βιβλίου ένα βραβείο για το παιδί!

Χαρούμενες ώρες -Α' Δημοτικού  (6-8)
Συγγραφέας: ΚΑΣΤΑΝΗ ΕΛΕΝΑ
Εικονογράφος: ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οι "Χαρούμενες Ώρες" είναι διασκεδαστικά βιβλία που γράφτηκαν από ομάδα εκπαιδευτικών, με στόχο να απασχολήσουν ευχάριστα και δημιουργικά το παιδί στις καλοκαιρινές του διακοπές.
Ένα υπέροχο βιβλίο για τα παιδιά που τελείωσαν την 'Α δημοτικού, το οποίο περιλαμβάνει πρωτότυπες και ελκυστικές δραστηριότητες μάθησης και γνώσης, για ατέλειωτες χαρούμενες ώρες!


Καλοκαιρινή διασκέδαση: Νηπιαγωγείο 
Συγγραφέας: ΑΡΓΥΡΟΥ ΝΙΤΣΑ
Εικονογράφος: ΓΟΥΑΪΝΣΤΑΪΝ ΜΑΡΚ 
Ένα μοναδικό βιβλίο δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει:
• ασκήσεις γραμματικής
• ασκήσεις μαθηματικών
• ερωτήσεις κατανόησης
• σταυρόλεξα
• πολλά δημιουργικά παιχνίδια
Ο σχεδιασμός έχει γίνει σύμφωνα με το ΔΕΠΠΣ και το Αναλυτικό Πρόγραμμα και ακολουθεί τις αρχές της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης και της επικοινωνιακής μεθόδου.
Τα παιδιά επαναλαμβάνουν και εμπεδώνουν όσα διδάχθηκαν στο Νηπιαγωγείο, αλλά παράλληλα έχουν την ευκαιρία την περίοδο των καλοκαιρινών τους διακοπών να παίξουν, να δημιουργήσουν, να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους.
Χαρούμενα και δημιουργικά ταξίδια!
Άλλα βιβλία του ίδιου συγγραφέα
Καλοκαιρινή διασκέδαση: Α' Δημοτικού
• Καλοκαιρινή διασκέδαση: Β' Δημοτικού 


Σχόλια