Οι εκδόσεις Άγκυρα προτείνουν καλοκαιρινά βιβλία.

Οι εκδόσεις Άγκυρα με τις σειρές βιβλίων: Σβούρα, Πεταλούδα, Σαΐτα, Κοχύλι, και Σπείρα, προσφέρουν ποιοτικά λογοτεχνικά αναγνώσματα σε μικρούς αναγνώστες ηλικίας από επτά έως δώδεκα χρονών. Μερικά βιβλία αυτών των σειρών θα γνωρίσουμε σήμερα, χωρίς βέβαια να λείπουν και βιβλία εκπαιδευτικά για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Καλή ανάγνωση!

Δελώνης Αντώνης
Χωρίς την Ειρήνη...τι;
Σειρά Σπείρα: 12+
Η υπόθεση της Ειρήνης, σε παγκόσμια κλίμακα, είναι πάντα και για όλους μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Ο Μάριος είναι έφηβος με ξεχωριστή υπευθυνότητα, πίστη στις μεγάλες Αξίες της ζωής και χιούμορ, προσπαθεί να φωτίσει αυτό το πανανθρώπινο πρόβλημα με ιδιαίτερη ευαισθησία και παράλληλα ζει με ένταση την γύρω του καθημερινότητα: ένα ρομαντικό πρώτο έρωτα· ένα κλονισμό της σχέσης των γονιών του· το αλαλούμ της εκπαιδευτικής ζωής· τις σκληρές και τρυφερές πλευρές της Ειρήνης.
Ένα μυθιστόρημα με ένα τεράστιο θέμα, δοσμένο με γνώση, ευαισθησία και χιούμορ, ένα θέμα για την Ειρήνη


Kέζα Λώρη
Της ζωής τα γυρίσματα
Σειρά Πεταλούδα: 8+
Ο Νίκος κάνει διακοπές σε νησί όταν γνωρίζει έναν καινούριο φίλο, τον Κάρολο.
Οι γονείς του Κάρολου του αγόραζαν ό,τι ήθελε πριν προλάβει να το ζητήσει. Στο μυαλό τους είχαν μόνο να αποκτήσουν όλα αυτά που έβλεπαν γύρω τους.
Οι γονείς του Νίκου είναι εντελώς διαφορετικοί. Προτιμούν στις διακοπές να ξεκουράζονται και να παίζουν τάβλι. Τα δυο αγόρια ταιριάζουν στην παρέα, όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: ο Κάρολος είναι πολύ ψηλομύτης.
Τον επόμενο χρόνο τα δυο αγόρια συναντιούνται ξανά στην ίδια παραλία.
Άραγε ο Κάρολος έχει αλλάξει; Έχει καταλάβει πως η χαρά και η ευτυχία δεν
έχουν σχέση με όλα αυτά που πωλούνται και αγοράζονται;

Κυρίμης Πέτρος
Ο λύκος που ήθελε να γίνει δήμαρχος
Σειρά Σαΐτα: 9+
Από τον φόβο του λύκου και της αλεπούς τα μικρά ζωά­κια αποφασίζουν να φύγουν από το δάσος και να πάνε κάτω κοντά στους ανθρώπους να φτιάξουν μια δικιά τους πόλη να ζήσουν ήσυχα και χωρίς φόβο πια.
Ο λύκος και η αλεπού πέφτουν σε απελπισία και κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα γιατί δεν βρίσκουν τίποτα να φάνε. Μέχρι που η πονηρή αλεπού καταστρώνει ένα σχέδιο που αν πετύχει θα τους έχουν όλους στο χέρι και χωρίς κανέναν κόπο.
Μεταμφιέζονται λοιπόν και οι δυο για να μην τους αναγνωρίσουν και πάνε να τους βρουν στο καφενείο του ποντικού που όπως έχει μάθει η αλεπού μαζεύονται καθημερινά όλοι. Όλα τα είχε σκεφτεί η αλεπού όμως δεν είχε υπολογίσει την πονηριά του ποντικού καθώς και τις φιλοδοξίες μιας μικρής πάπιας που όταν ήρθε η στιγμή με θάρρος όρθωσε το μικρό ανάστημα της μπροστά στον πεινασμένο λύκο…

Fiona Walt - Dr. Andrew West 
Οδηγός για κατασκόπους
Αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό για όποιον θέλει να γίνει Καλός Κατάσκοπος. Αποκαλύπτει όλα τα κόλπα και τις δεξιότητες που θα χρειαστείς: πώς να παρακολουθείς τους Κατασκόπους του Εχθρού χωρίς να γίνεις αντιληπτός, πώς να γράφεις μυστικά μηνύματα και πώς να μεταμφιέζεσαι στη στιγμή. Θα πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου αυτό το βιβλίο, ώστε να μπορείς να ελέγχεις τους κώδικες και τα μηνύματα – και να κρατήσεις τα μυστικά σου ασφαλή, μακριά από τα χέρια του Εχθρού.

Στρωματάς Νίκος
Αρχίζω να γράφω και να διαβάζω
Η σειρά αποτελείται από τρία βιβλία και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της πρώτης σχολικής ηλικίας, αλλά και σε κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας που αισθάνεται την ανάγκη και νομίζει ότι είναι έτοιμο να διαβάσει και να γράψει. Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες.

Καλοκαιρινές δραστηριότητες 
Από 4 ετών.

Έξι συναρπαστικά βιβλία, γεμάτα ιδέες και έξυπνες δραστηριότητες, όπου με απλά βήματα οι μικροί μας φίλοι μπορούν να δημιουργήσουν διάφορες όμορφες κατασκευές για το δώματιό τους.


Σχόλια