Αλφαβητάρια από τις Εκδόσεις Κέδρος.


ΤΑ 24 ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ
Συγγραφέας: ΠΑΜΠΟΥΔΗ ΠΑΥΛΙΝΑ  
Εικονογράφηση της ίδιας
Σίγουρα το πιο παράξενο, πρωτότυπο και ανατρεπτικό αλφαβητάρι που μπορεί να διαβάσει κανείς. Τα 24 παράξενα ζώα του αλφαβήτου, θα σας συναρπάσουν με τα προχωρημένα, χιουμοριστικά και κεφάτα ποιήματα που το απαρτίζουν και με την πολύ προχωρημένη φαντασία τους. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα γράμματα της Αλφαβήτου, μέσα απο τις ιστορίες των παράξενων, αστείων και φανταστικών πλασμάτων του. Γνωρίστε το Δαντελοδρακάκι το δακρύβρεχτο,  το Ελεφαντοφάντασμα το εφήμερο, το Θαλαθθοθκούληκο το Θαυμαθτό, τη Νταρντανονεράιδα τη νυχοφάγο, το Χαχαχαμαιλέων το χλιδάτο και την υπόλοιπη παρέα και διασκεδάστε με τις περιπέτειες τους και την πργματικά εμπνευσμένη εικονογράφηση.

ΜΕ ΤΟ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΗΤΑ
Έτος έκδοσης: 1986
Συγγραφέας: ΠΑΜΠΟΥΔΗ ΠΑΥΛΙΝΑ  
Εικονογράφηση της ίδιας.
Ένα πραγματικά πολύ κεφάτο Αλφάβητο με αρκούδες,
βατράχια, γαϊδάρους, δεινόσαυρους,
ελέφαντες, ζουζουνάκια, ηλεκτρολόγους,
θαλασσοπόντικες, ιπποπόταμους, κροκόδειλους,
λιοντάρια, μύγες, νάνους,
ξιφίες, ορτύκια, πάπιες, ρέγκες,
σκουλήκια, τίγρεις, υδραυλικούς,
φώκιες, χελώνες – και με πολλά άλλα ωραία πράγματα.
Με μικρά χαριτωμένα, γεμάτα χιούμορ ποιηματάκια, που μιλούν για χίλια πράγματα, και κάνουν τα παιδιά να ξεχωρίσουν τα γράμματα που έμαθαν.


ΕΧΑΣΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ
ΕΝΑ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Έτος έκδοσης: 2008
Συγγραφέας: ΣΙΑΜΟΥ ΕΥΡΙΔΙΚΗ 
Το βιβλίο Έχασα τα γράμματα και ψάχνω να τα βρω έχει ως στόχο να φέρει τα μικρά παιδιά σε επαφή με τα γράμματα της αλφαβήτας με τρόπο ευχάριστο και παιγνιώδη, ενώ παράλληλα αποτελεί χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους γονείς, στην πρώτη επαφή των παιδιών τους με τα γράμματα, όσο και για τους εκπαιδευτικούς μέσα στην τάξη.
Το κάθε γράμμα «κρύβεται» σε μια ζωγραφιά. Οι ζωγραφιές συνοδεύονται από μικρές ιστορίες σε μορφή ποιήματος. Μαζί με τις ζωγραφιές και τα ποιήματα προτείνεται για το κάθε γράμμα και μία διαφορετική δραστηριότητα η οποία αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία και τη φαντασία των παιδιών.

Α - Β - Γ - ΡΟ ΜΟΥ
Συγγραφέας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Εικονογράφηση: Κατερίνα Βεϊνόγλου
"Άλφα, βήτα γάμα, ρό μου, έξω απ΄το παράθυρο μου..."
Ένα μικρό, πολύ όμορφο αλφαβητάρι, με γλυκά και ρυθμικά στιχάκια για να μάθουν τα παιδιά το αλφάβητο όλα τα παιδάκια…
Το μικρό σχήμα του βιβλίου, η ζωντάνια και η παιδικότητα της εικονογράφησης συμβάλλουν επίσης στην διασκεδαστική εκμάθηση της αλφαβήτας από όλα τα παιδάκια.


Aχ, αυτή η πρώτη μέρα στο σχολείο
Έτος έκδοσης: 2002
Συγγραφέας: ΑΜΠΑΡΙΩΤΗ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ  
Eικονογράφηση:Nτανιέλα Σταματιάδη
Ο Νικολάκης είναι ένα υποδειγματικά καλό και φρόνιμο παιδί που θα πάει σχολείο αύριο για πρώτη φορά. “Δε γίνεται να πάω κατευθείαν στη δευτέρα δημοτικού για να τελειώνω γρηγορότερα;” ρωτάει τους γονείς του. Και όλοι στο σπίτι βρίσκουν τρόπους να τον πείσουν ότι θα είναι πολύ όμορφη και σημαντική η πρώτη μέρα στο σχολείο. Ένα χαριτωμένο παραμύθι που θα βοηθήσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς στην καινούρια αυτή αρχή.



Σχόλια