Ο Βασίλης Κουτσιαρής προτείνει Αγαπημένα χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία

Αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα βιβλία:

«Ένας μικρός άγγελος»
Συγγραφέας/εικονογράφος: Ρουθ Μπράουν
Εκδόσεις Πατάκη
Μια φορά κι έναν καιρό, πριν από πολλά πολλά χρόνια, ένα μεγάλο φωτεινό αστέρι φάνηκε στον ουρανό, για να μάθουν όλοι οι άνθρωποι πως γεννήθηκε στη γη ένα σπουδαίο μωρό. Όλοι, από τον πιο ταπεινό βοσκό ως τον μεγαλύτερο σοφό, ήθελαν να πάνε να προσκυνήσουν το μωρό. Όλοι εκτός….Ένα βιβλίο που από την πρώτη κιόλας σελίδα σε προβληματίζει με τα λόγια του αγγέλου: Δεν πάω! ( να προσκυνήσω το μωρό στη Βηθλεέμ)
Λίγα λόγια, όμορφες εικόνες και ένα από τα πιο ανατρεπτικά φινάλε που έχω διαβάσει σε παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο.

«Η ροδιά και ο χιονάνθρωπος»
Συγγραφέας: Ελένη Τσιάλτα
Εικονογράφος: Εύα Καραντινού
Εκδόσεις: Πορτοκάλι
Εκείνος της μίλησε για το βοριά και για τις κατάλευκες κοιλάδες της πατρίδας του. Για το χιόνι, που ήταν η ζωή του. Εκείνη του μίλησε για τη δική της πατρίδα. Για το φράχτη και το χαντάκι. Για τον ήλιο , που ήταν η ζωή της. Κι εκείνος κάλεσε τον κυρ Ήλιο να τρέξει γρήγορα.
Μια τρυφερή ιστορία αγάπης ανάμεσα σε μια ροδιά και έναν χιονάνθρωπο. Συναντιούνται, αγαπιούνται… ώσπου ο ένας θυσιάζεται για να ζήσει ο άλλος.
Συγκίνηση και ευαισθησία από την  Ελένη Τσιάλτα.

«Έξι φίλοι κι ένα δώρο»
Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει
Συγγραφέας: Μάνος Κοντολέων
Εικονογράφος: Λίλα Καλογερή
Εκδόσεις: Πατάκη
 Μια συγκινητική ιστορία για έναν χιονάνθρωπο που ξεκίνησε το ταξίδι του από την κορυφή ενός ψηλού χιονισμένου βουνού, επειδή σε λίγο θα τέλειωνε ο χειμώνας και θα’λιωνε.
Γραμμένο από τη μαγική πένα του Μάνου Κοντολέων, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς.

«Ανατολικά του ήλιου δυτικά της σελήνης»
Κείμενο: Tanya Robyn Batt
Εικονογράφηση: Nicoletta Ceccoli
Εκδόσεις: Πατάκη
Στις απέραντες παγωμένες εκτάσεις του Βορρά, μια πριγκίπισσα ξεκινά ένα τολμηρό ταξίδι για τη χώρα που βρίσκεται ανατολικά του ήλιου και δυτικά της σελήνης. Σκοπός της είναι να ξαναβρεί τη χαμένη ευτυχία στο πρόσωπο του αγαπημένου της μαγεμένου πρίγκιπα.
Ένα παραμύθι γεμάτο ονειρικές εικόνες από τη Nicoletta Ceccoli, μια  από τις πιο ταλαντούχες ξένες εικονογράφους της νέας γενιάς.


Γνωρίζοντας τον σημερινό μας συγγραφέα:

Ο Βασίλης Κουτσιαρής γεννήθηκε στο Βόλο. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι συντονιστής Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική. Έχει την επιμέλεια της σελίδας Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου στην ηλεκτρονική εφημερίδα KOS VOICE.Είναι μέλος του Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου  και  του SCBWI-Greece.
Κυκλοφορούν τα βιβλία του:
Η κραυγή των λύκων / με το Γιάννη Διακομανώλη
(Εκδόσεις Δοκιμάκης /Νοέμβριος  2010)
Χρυσάνθεμα στο χιόνι (Εκδόσεις  Άγκυρα / Νοέμβριος  2011 )   

Σχόλια