Χριστουγεννιάτικα βιβλία απο τις εκδόσεις Λιβάνη

Η Άννα και οι καλικάντζαροι
 
Συγγραφέας: Μαίρη Σάββα-Ρουμπάτη
Εικονογράφηση: Λεωνίδου, Νίκη
Αριθμός Σελίδων: 32
Μέσα από τη σκανταλιά και το όνειρο ξεπροβάλλει ένας άγνωστος κόσμος. Από τα παλιά τα χρόνια οι άνθρωποι έβρισκαν τρόπους για να γιατρεύουν τους φόβους τους. Από την ανάγκη αυτή γεννήθηκαν πολλά έθιμα. Η Άννα όμως είναι σίγουρη ότι τα παράξενα πλάσματα που συνάντησε δεν είναι μασκαρεμένα παιδιά που μπαίνουν στα σπίτια των γειτόνων.
Μέσα στη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, γίνεται συνένοχη με τους παράξενους φίλους της Άγιας Νύχτας. Μαζί τους ανακαλύπτει έναν άλλο κόσμο, μαθαίνει μύθους και μυστικά, μυρίζει μυρωδιές, βλέπει χρώματα και ζει εικόνες που δεν τις βλέπει κάθε μέρα. Ακολουθήστε τους και δε θα χάσετε...
  
Η καρδιά του χιονάνθρωπου
(προσχολικης ηλικίας)
Συγγραφέας: Δέσποινα Πετρή
Αριθμός Σελίδων: 34
Ένας χιονάνθρωπος αλλιώτικος από τους άλλους.
Ένας χιονάνθρωπος που ζητά ένα δώρο και ελπίζει στη μαγεία των Χριστουγέννων.
Θα του το δώσει ο Άγιος Βασίλης
Τι είναι αυτό που θα κάνει τον Μικρό Άσπρο να θέλει να γνωρίσει το γύρισμα του χρόνου, το πέρασμα των εποχών, τη ζεστασιά μιας αγκαλιάς
 
Το ατύχημα του Αϊ-Βασίλη
Συγγραφέας : Ευσταθίου Αναστασία
Εικονογράφος : Ανδρικόπουλος Νικόλας
Σελίδες : 53
Την προτελευταία νύχτα του χρόνου ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει τα δώρα στα παιδιά του πλανήτη με την τουρμπινομηχανή του, που είχε δύναμη δέκα ταράνδων. Η μηχανή όμως πέφτει στην καπνοδόχο του σπιτιού του μικρού Χρίστου και ο χοντρούλης άγιος βρίσκεται μέσα στο τζάκι τραυματισμένος σοβαρά. Τώρα, ποιος θα αναλάβει να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά που περιμένουν; Και πού θα βρεθούν τόσα δώρα;
Οι μεγάλες αποφάσεις θα παρθούν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, εκεί όπου δρα ο Κάλι Καλ, ο καλλιτέχνης καλικάντζαρος του Δωδεκαημέρου.
Το αγγελάκι με το μαγικό του ραβδάκι θα δώσει εντολή στο ΚΟΥΜΕΛΟΣΟΚΟΛΑΤόχημα, και μια μεγάλη περιπέτεια θα αρχίσει παραμονές της Πρωτοχρονιάς με τον παράξενο γλυκό "ταχυδρόμο" του τραυματία άγιου.
Ο Κάλι Καλ σάς προσκαλεί να ταξιδέψετε μαζί του στις γωνιές του πλανήτη και όχι μόνο... Φορέστε το γιορτινό σας χαμόγελο και βουρ, απογειωθείτε μαζί του!

ΜΑΙΚ Ο ΦΑΣΟΛΑΚΗΣ: ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΜΑΙΚ (ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ CD)
Συγγραφέας: ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Αριθμός σελίδων: 34
Έρχονται τα Χριστούγεννα και ο Μάικ ο Φασολάκης µαζί µε το φίλο του το Γλάρο θέλουν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους. Πρώτα όµως θα πρέπει να το διαλέξουν. Μαζί, λοιπόν, θα γνωρίσουν τον Τούλη τον Ελατούλη, ένα έλατο λιγάκι διαφορετικό από τα άλλα. Ο Μάικ και ο Γλάρος θα το πάρουν στο σπίτι και θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα!
 
 

Σχόλια