H Μαρία Ρουσάκη, προτείνει Αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα Παιδικά Βιβλία

Αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα βιβλία:

Πού πήγαν τα Χριστούγεννα;
Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Εκδότης: Πατάκης
Εικονογράφηση: Φέντελε, Κιάρα
Αριθμός Σελίδων: 36
Πού πήγαν τα Χριστούγεννα; Δεν ξέρω και... ψάχνω. Η κυρία στο σχολείο μας λέει: "Έρχονται τα Χριστούγεννα", κι εγώ ρωτώ: "Από πού Και τώρα που δεν έχουν έρθει ακόμη, πού είναι Κι όταν φύγουν, πού θα πάνε Κι όταν έρθουν, πού ακριβώς τα βρίσκει κανείς Στα καταστήματα με τα παιχνίδια Στις στολισμένες πλατείες Στις γιορτές των μεγάλων ξενοδοχείων Ή μήπως κάπου που δεν πάει το μυαλό μας, ενώ είναι τόσο απλό"

Η ριγέ κάλτσα της Σημίνας
Συγγραφέας : Ρουσάκη Μαρία
Εικονογράφος : Παπανικολάου Πωλίνα
Εκδότης : Κέδρος
Σελίδες : 32
Πως θα νιώσει η Σημίνα γιορτινή χωρίς τη μία ριγέ χριστουγεννιάτικη κάλτσα της; Αποφασίζει, λοιπόν, να φορέσει έστω τη μία ριγέ κάλτσα για τις γιορτές. Ώσπου ανακαλύπτει ότι η μοναχική της κάλτσα κρύβει μια χριστουγεννιάτικη έκπληξη, για να μη νιώθει ποτέ η ίδια μόνη σαν αυτήν.



Γνωρίζοντας τη σημερινή μας συγγραφέα:

Η Μαρία Ρουσάκη (Βίλλα) ταΐζει συνεχώς τα τρία της παιδιά, τον υπολογιστή της και τα όνειρα της με καινούργιες ιστορίες. Θέλει να προσφέρει σε όλα τα παιδιά τροφή για σκέψη, φαντασία και ταξίδια μαγικά. Έχει βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Oppenheim Toy Portfolio στις ΗΠΑ για το βιβλίο της, «Η Μέλπω η Μοναδική». Επίσης, τα βιβλία της «Οι Λεμονιές» και το «Κολυμπώντας στα Βαθιά» ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (το 2004 και το 2006 αντίστοιχα). Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στις ΗΠΑ, στη Ταιβάν και στη Κορέα. Είναι περιφερειακή σύμβουλος της SCBWO Greece. Μπορείτε να τη βρείτε στο http://www.mariasbooks.com/ ή στο ιστολόγιο της http://www.mariasbooks.blogspot.com/

Σχόλια