Τα πλέον ευπώλητα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη

Ο μικρός πρίγκιπας  του Α. ντε Σαιντ -Εξυπερύ.
Aποτελεί το απόλυτο best seller όλων των κατηγοριών κάθε χρόνο. Συνολικά τα βιβλία του έχουν  ξεπεράσει τα 260.000 αντίτυπα.

 Ο Μεγάλος Νέιτ
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο κυκλοφορίας έγινε ο αγαπημένος των παιδιών και τα δύο του βιβλία (Μια τάξη άνω κάτω και Ξαναχτυπά) ξεπέρασαν τις 13.000 αντίτυπα σε λίγους μήνες κυκλοφορίας.

 Η Ζωρζ Σαρή, μία από τις πιο αγαπημένες συγγραφείς των παιδιών, έχει πάντα πολύ υψηλές πωλήσεις. Οι συνολικές πωλήσεις των μυθιστορημάτων της ξεπερνούν το 1.600.0000 αντίτυπα, ενώ φέτος τα βιβλία της ξεπέρασαν τα 30.000 αντίτυπα. Για να τιμήσουμε την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων, φέτος κυκλοφόρησε το ημερολόγιο Ένας χρόνος με τη Ζωρζ Σαρή, όπου παρακολουθούμε τη ζωή της μέσα από κείμενα παρμένα από τα βιβλία της –που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι αυτοβιογραφικά- και υπέροχες φωτογραφίες. 

Ο Τριγωνοψαρούλης είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες της παιδικής λογοτεχνίας. Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει, το τελευταίο βιβλίο της σειράς, που παίζεται και στο θέατρο, πούλησε 7.000 αντίτυπα μέσα σε λίγους μήνες. Συνολικά από το ξεκίνημα της σειράς μέχρι και σήμερα 280.000 βιβλία με ήρωα τον Τριγωνοψαρούλη έχουν πουληθεί! Ο Τριγωνοψαρούλης κυκλοφορεί ήδη στα κορεάτικα, ενώ τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί και στην Κίνα όπου αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! 

Το Ξέρω να λέω ΟΧΙ  της Χριστίνας Ρασιδάκη
Είναι ένα μοναδικό βιβλίο για την ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά. Το βιβλίο βραβεύτηκε με το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και ξεπέρασε τα 6.000 αντίτυπα. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και στη Σερβία, ενώ πολλοί ακόμα ξένοι εκδότες έχουν δείξει ενδιαφέρον.   

Τα μαγικά μαξιλάρια του Ευγένιου Τριβιζά
Πούλησαν σε ένα χρόνο περισσότερα από 6000 αντίτυπα, ενώ συνολικά έχουν πουλήσει περισσότερα από 163.000 αντίτυπα.

Σχόλια