Τα πιο ευπώλητα βιβλία των εκδόσεων Κέδρος.

Η ΜΙΚΡΗ ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ
Συγγραφέας: ΡΙΤΣΟΥ, ΕΡΗ
Εικονογράφηση: Δημήτρης Κάσδαγλης
ΣΕΛ.: 36
Ξέρετε εσείς κανένα παιδάκι που να μην τρώει το φαγητό του; Εγώ ξέρω.
Καμηλοπαρδαλάκι όμως ξέρετε; Ε, λοιπόν, αυτή είναι η Νεφέλη.
Μια μικρούλα καμηλοπάρδαλη που δεν μπορεί να κατεβάσει μπουκιά απʼ τα δροσερά,
τρυφερά φυλλαράκια που με τόση φροντίδα εξασφαλίζει η μαμά της.
Πόσο στεναχωριέται αυτή η καημένη μαμά, πόσο ανησυχεί!
Αλλά η Νεφέλη το βιολί της.
Ώσπου μια μέρα ένας μεγάλος κίνδυνος θα κάνει τη Νεφέλη
να καταλάβει πολλά πράγματα και νʼ αλλάξει… βιολί.


ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ
Συγγραφέας: ΤΡΙΒΙΖΑΣ, ΕΥΓΕΝΙΟΣ
ΣΕΛ.: 160
Εικονογράφος: Ελευθερίου, Βαγγέλης
Ηλικία: από 9 ετών
Βραβείο: ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΟΥΡΑΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Μια συναρπαστική, ξεκαρδιστική περιπέτεια ενός κουρδιστή πιάνων που προσπαθεί ν' ανακαλύψει μια μυθική κληρονομιά και πέντε χαμένα κλειδιά, σκόρπια στα πέρατα του κόσμου. Κάπου μέσα στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης-χρυσοθήρας μπορεί, αν έχει παρατηρητικότητα και υπομονή, να ανακαλύψει διάφορα κρίσιμα στοιχεία και ν' αποκρυπτογραφήσει έναν απόρρητο κώδικα που θα τον οδηγήσει στην ανακάλυψη του αληθινού θησαυρού. Ο θησαυρός είναι ένα χρυσό μπουζούκι-κόσμημα μεγάλης αξίας, από χρυσάφι και ασήμι, σκαλισμένο με παραδοσιακή τεχνική και πλουμισμένο με σμαράγδια, ρουμπίνια και διαμάντια, που φιλοτέχνησε η Χρυσοθήκη Ζολώτα.
Ένα βιβλίο αλλιώτικο απ' όλα τ' άλλα!
Διάβασε το βιβλίο και βρες τον θησαυρό...

Ντενεκεδούπολη
Κείμενο - Εικονογράφηση: Ευγενία Φακίνου
Σελ.: 28
Ηλικία: από 3 ετών
Η Ντενεκεδούπολη είναι μια πολιτεία αλλιώτικη απ΄τις άλλες. Δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, πέτρες, τσιμέντο ή γυαλί. Είναι ολόκληρη φτιαγμένη από ντενεκέδες. Και μένουν σ΄αυτή, τι... άλλο; Ντενεκεδάκια. Άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια. Βρέθηκαν όλα πεταμένα σ΄ένα σκουπιδότοπο κι αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία, για να μένουν μόνα τους και να΄χουν την ησυχία τους.
Τα ντενεκεδάκια που μένουν εδώ έχουν περίεργα ονόματα: Σαρδέλας, Μηλίτσα, Βουτυρένιος, Σοφός, Οκέυ -μπαμ - μπαμ. Ο Σαρδέλας είχε πριν τον πετάξουν σαρδέλες, η Μηλίτσα είχε κομπόστα μήλο, ο Βουτυρένιος βούτυρο, ο Οκέυ - μπαμ - μπαμ είχε κόκα - κόλα κι ο Σοφός είχε μέσα του καφέ.
Ζούσαν όλα πολύ ευτυχισμένα στην Ντενεκεδούπολη, ώσπου μια μέρα..........

ΣΤΙΛΤΟΝ, ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ
(τα τέσσερα πρώτα βιβλία της σειράς)Ο Τζερόνιμο Στίλτον, είναι ένας ποντικός που γεννήθηκε στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που µοιάζει µε µισοφαγωµένο κοµµάτι τυρί και βρίσκεται στο Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό.
Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλολογία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία.
∆ιευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχηµένη εφηµερίδα της Ποντικονήσου.
Είναι επίσης συγγραφέας: Τα βιβλία του έχουν µεταφραστεί σε 36 γλώσσες και έχουν πουλήσει 60 εκατοµµύρια αντίτυπα παγκοσµίως!
Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Τζερόνιµο συλλέγει παλιές κρούστες παρµεζάνας του 17ου αιώνα, αλλά αυτό που αγαπά περισσότερο είναι να γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του!
Ο Τζερόνιμο αγαπάει ιδιαίτερα τη δουλειά του, τον ανιψιό του τον Βενιαμίν, τους φίλους του και το χρυσόψαρό του.
Χωρίς να το θέλει, μπλέκει συνεχώς στις πιο απίθανες περιπέτειες. Ενώ σιχαίνεται τα ταξίδια, βρίσκεται κάθε τόσο στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Φοβάται τα πάντα (ή έστω, σχεδόν τα πάντα) κι όμως χάρη στην καλή του θέληση καταφέρνει να ξεπερνάει τις φοβίες του.
Ο Τζερόνιμο δείχνει απεριόριστη κατανόηση και ανοχή στα λάθη και τις αδυναμίες των άλλων, πιστεύει ακράδαντα πως η ομαδική δουλειά είναι το κλειδί της επιτυχίας, επιδεικνύει απόλυτο σεβασμό σε κάθε είδους διαφορετικότητα και συνεχώς αυτοσαρκάζεται, ιδίως όταν κάνει γκάφες και λάθη. Αποτελεί χάρη στις πράξεις του θετικό πρότυπο, χωρίς όμως να είναι αναληθοφανής: είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της.
Ο Τζερόνιμο δεν είναι ήρωας, τα καταφέρνει όμως πάντα χάρη στην θετική του διάθεση, την αισιοδοξία, την εργατικότητα και το χιούμορ του, και κυρίως χάρη στη βοήθεια των φίλων του.

(Η σειρά των βιβλίων σε αυτό το άρθρο είναι ενδεικτική)



Σχόλια