Η Ντανιέλα λέει όχι!

Ένα βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά να λένε ΟΧΙ. Όχι αυτό το όχι που ακούμε συνέχεια απο το στόμα τους, για χίλιους δύο λόγους, αλλά ένα άλλο πολύ σημαντικό όχι.
Όχι σε οποιαδήποτε πράξη μπορεί να νοιώθουν ότι παραβιάζει την κυριαρχία τους στο σώμα τους. Με πολύ όμορφο και τρυφερό τρόπο, το βιβλίο διηγείται την ιστορία της Ντανιέλας, μια μικρής λαγουδίνας, που δεν αντέχει άλλο το γαργαλητό του αγαπημένου της θείου και σκαρφίζεται ένα σωρό δικαιολογίες για να τον αποφύγει.
Η Ντανιέλα έρχεται αντιμέτωπη με την αγάπη της για το θείο της, με την αγάπη της για την μητέρα της και με εκείνους που τις λένε, ότι δεν πειράζει έτσι αρέσει στους μεγάλους να κάνουν. Με μεγάλη ψυχική δύναμη θα σταθεί απέναντι στους φόβους της και θα βροντοφωνάξει το δικό της ΟΧΙ.

Το βιβλίο της Ρένας Ρώσση Ζαΐρη, πραγματεύεται το καυτό θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, αλλά με ένα τρόπο που δεν φοβίζει τα παιδιά, ενώ μέσα από την οικεία για όλα τα παιδιά εμπειρία του γαργαλητού, θέτει τα όρια μεταξύ του εαυτού τους και των άλλων, μεταξύ αυτού που κάνουν γιατί το θέλουν και εκείνου που υφίστανται χωρίς να το επιθυμούν. Τα μαθαίνει ότι το σώμα τους τούς ανήκει και κανείς δεν μπορεί να το μεταχειρίζεται με τρόπο που τα κάνει να νιώθουν άβολα, ή άσχημα.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου