Βιβλιοπροτάσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Άλκη Ζέη και Ευγένιος Τριβιζάς, αποτελούν σίγουρες, κλασσικές λύσεις για ευχάριστο αλλά και ουσιαστικό διάβασμα. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν αρκετά από τα βιβλία των δυο μεγάλων συγγραφέων μας για να επιλέξετε μαζί με τα παιδιά. Άλλωστε μια βόλτα στο βιβλιοπωλείο είναι πάντα μια ευκαιρία να έρθουμε κοντά με τα παιδιά μας, να "ανακαλύψουμε" τους προβληματισμούς τους ή να "ξυπνήσουμε" μερικούς!

Άλκη Ζέη
Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου
27 Οκτωβρίου 1940: θα τη θυμάται αυτή τη μέρα ο Πέτρος που πέθανε το τριζόνι του. Θα τη θυμάται γιατί την επομένη ακούει τη φωνή της μητέρας του να του λέει: «Σήκω…, έγινε πόλεμος. Δεν ακούς τις σειρήνες;» Όταν ο πόλεμος έφτασε στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν εννιά χρονών, είχε μια χελώνα για κατοικίδιο, αγαπούσε με πάθος τις αμερικάνικες ταινίες και γνώριζε τον πόλεμο μόνο μέσα από τα βιβλία του. Τώρα όμως τον βιώνει κάθε μέρα, μαζί με τους γονείς του, τον παππού του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, την Αντιγόνη, αρχίζοντας έναν μεγάλο περίπατο, μια βόλτα στην Αθήνα της Κατοχής, στα δύσκολα εκείνα χρόνια της πείνας, των συσσιτίων, του φόβου, των διωγμών, με την ελπίδα να σιγοκαίει κάπου στο βάθος.
Με οδηγό τους αγαπημένους του ήρωες από την ελληνική ιστορία και την εφηβεία προ των πυλών ο Πέτρος, με την αδελφή του και τους φίλους τους, δε διστάζει να πάρει μέρος στην Αντίσταση, σαμποτάροντας γερμανικά οχήματα, γράφοντας συνθήματα «ΠΕΙΝΑΜΕ! ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΦΑΜΕ» στους τοίχους και έχοντας πάντα για σύνθημα ένα τραγούδι που φλογίζει τις καρδιές τους: Πάντα μπροστά μας, για μια καινούρια ζωή…
 «Διαβάστε τον Μεγάλο περίπατο του Πέτρου της Άλκης Ζέη για πολλούς λόγους αλλά έστω και μόνο για να θαυμάσετε το θάρρος και την επινοητικότητα του Πέτρου, του μικρού αυτού αντιστασιακού που έκανε τη ζωή δύσκολη στους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές». The New York Times Book Review.
Για περισσότερα βιβλία της Αλκης Ζέη: http://www.metaixmio.gr/category/211--.aspx


Ευγένιος Τριβιζάς
Η τελευταία μαύρη γάτα
Εικονογράφος: Στίβεν Γουέστ
Σε ένα μακρινό νησί τα μέλη μιας μυστικής αδελφότητας προληπτικών πιστεύουν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά και αποφασίζουν να τις εξολοθρεύσουν με δηλητήρια, παγίδες και χίλιους δύο απάνθρωπους τρόπους. Σε λίγο έχουν σχεδόν επιτύχει τον σκοπό τους. Μόνο μια μαύρη γάτα έχει απομείνει ζωντανή. Τα μέλη της αδελφότητας είναι αποφασισμένα να τη βρουν και να την εξοντώσουν. Αλλά και η γάτα είναι αποφασισμένη να επιζήσει. Αυτή είναι η ιστορία ενός ανελέητου διωγμού, ενός απελπισμένου έρωτα, μιας πικρής προδοσίας – αυτή είναι η ιστορία της τελευταίας μαύρης γάτας.
Η Tελευταία μαύρη γάτα: ένα μυθιστόρημα από τον «ποιητή παραμυθιών» Ευγένιο Τριβιζά, που κερδίζει από την πρώτη σελίδα και κρατά αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, μια συναρπαστική περιπέτεια που συνδυάζει τον λυρισμό με το χιούμορ, τη συγκίνηση με το μυστήριο, την απόγνωση με την ελπίδα, ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της δεισιδαιμονίας.
Για περισσότερα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά: http://www.metaixmio.gr/category/225--.aspx
...Kαι μην ξεχνάτε στο Μεταίχμιο σας περιμένει να γίνετε μέλη στο μοναδικό fun Club του Ευγένιου Τριβιζά, να μαθένετε πρώτοι ότι καινούριο κυκλοφορεί και να κερδίζετε, δώρα, προσλήσεις αλλά και σημαντικές εκπτώσεις σε θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, μουσεία, πάρκα κλπ.
 http://www.metaixmio.gr/trivizas/

Άντριου Λέιν
Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς: Νέφος θανάτου
μετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης
Όταν ο δεκατετράχρονος Σέρλοκ Χολμς ανακαλύπτει ένα πτώμα καλυμμένο με διογκωμένες φλύκταινες, η ζωή του πρόκειται να αλλάξει για πάντα. Το ατρόμητο πνεύμα του Σέρλοκ και η δίψα του για περιπέτεια τον οδηγούν σε ένα ταξίδι γεμάτο αγωνία – από την ήσυχη εξοχή στον υπόκοσμο των λονδρέζικων λιμανιών. Μέσα από τη φωτιά, την απαγωγή και τα κυκλώματα κατασκοπείας θα βρεθεί στην καρδιά μιας φρικτής πλεκτάνης που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον ολόκληρης της Βρετανίας.
Ο νεαρός Σέρλοκ Χολμς θα χρειαστεί και την τελευταία ρανίδα θάρρους, αποφασιστικότητας και δύναμης, προκειμένου να κατατροπώσει έναν αληθινά καταχθόνιο αντίπαλο…
Ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε για τα χρόνια πριν ο Σέρλοκ Χολμς γίνει διάσημος ντετέκτιβ. Ο Άντριου Λέιν προσπαθεί μέσα από τα βιβλία της συναρπαστικής σειράς Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς να ρίξει για πρώτη φορά φως στα εφηβικά χρόνια του διάσημου ντετέκτιβ. Πώς ήταν ως έφηβος; Πού πήγε σχολείο και ποιοι ήταν οι φίλοι του; Πού και πότε απέκτησε τις διάσημες ικανότητές του; Τι τον φόβιζε και ποια ήταν η πρώτη του αγάπη; Χρησιμοποιώντας τα λιγοστά στοιχεία που παρείχε ο δημιουργός του Σέρλοκ, ο Ντόιλ, κατόρθωσε να συνθέσει με συνέπεια τον νεαρό χαρακτήρα του Σέρλοκ. Το εγχείρημά του μάλιστα είχε την τύχη να συναντήσει την έγκριση του Conan Doyle Estate Ltd, καθώς και των εν ζωή συγγενών του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ

Λάιλα Ρασίντ
Το φανταστικό ημερολόγιο της Μπεατρίς: Κάλτσες, σοκ και μυστικά
μετάφραση: Δημήτρης Μελικέρτης
Γνωρίστε την Μπεατρίς Κλαρίς ντε Τροπ, την κόρη μιας συγγραφέα παιδικών βιβλίων, που έχει δανείσει το όνομά της στη νεαρή ηρωίδα της μητέρας της, που είναι πλούσια, έξυπνη, επιτυχημένη και διάσημη, και ζει φανταστικές περιπέτειες σε όλο τον κόσμο. Όλα αυτά τα πράγματα δηλαδή που και η πραγματική Μπεατρίς αφηγείται στο ημερολόγιό της, για να το πείσει για το πόσο τέλεια είναι η ζωή της! Ή μήπως δεν είναι;
Μία εξαιρετική σειρά που διδάσκει ότι τα πράγματα που έχουν σημασία στη ζωή είναι τελικά απλά, όπως η αγάπη και η παρουσία των γονιών και η πραγματική φιλία, και όχι η λάμψη, η ομορφιά, ο πλούτος, τα ταξίδια και η διασημότητα.


Σχόλια