Εμένα δεν μ'αρέσει το σχολείο - Προετοιμάστε το για το νηπιαγωγείο.

Δυο παιδαγωγικά εγχειρίδια για γονείς, που τους προετοιμάζουν με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους να έχουν μια ομαλή μετάβαση από την αγκαλιά τους, στην αγκαλιά του σχολείου. Τα βιβλία απαντάνε σε ερωτήματα που όλοι λίγο-πολύ έχουμε όταν πρωτοστέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, αλλά δίνει και πρακτικές ,ώστε  να χειριστούμε το δυνατόν ορθότερα τις μικρές ή μεγαλύτερες "κρίσεις", που ίσως παρουσιαστούν κατά τα πρώτα χρόνια γνωριμίας του παιδιού με το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία.
Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κριτική http://www.kritiki.gr


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 
ΜΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
Συγγραφέας: SZEJER MYRIAM
Μετάφραση: ΦΛΕΓΚΑ ΚΥΒΕΛΗ

Το βιβλίο απαντά με υπεύθυνο και απλό τρόπο στα ερωτήματα που σας απασχολούν για την πρώτη σχολική εμπειρία του παιδιού σας, προκειμένου να το βοηθήσετε, ώστε η μεγάλη αυτή αλλαγή να γίνει μια όμορφη περιπέτεια.
Η πρώτη επαφή με την εκπαίδευση είναι σημαντικό γεγονός στη ζωή μας. Συνήθως, το παιδί ενθουσιάζεται και νιώθει περήφανο που βρίσκεται πλέον «στον κόσμο του σχολείου». Ταυτόχρονα, έχει ανάγκη από τη συμπαράσταση των γονιών του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο καινούργιο του περιβάλλον: Η δασκάλα δεν ασχολείται αποκλειστικά μαζί του, μερικοί συμμαθητές του είναι επιθετικοί, οι ώρες στο σχολείο είναι πολλές και ίσως κουραστικές…Πώς μπορείτε να το κάνετε να αγαπήσει το σχολείο του; Ειδικότερα: • Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε νηπιαγωγείο για το παιδί σας; • Ποια είναι η ιδανική ηλικία για την πρώτη του επαφή με την εκπαίδευση; • Είναι το ολοήμερο νηπιαγωγείο κατάλληλο για το παιδί σας; • Τι θα μάθει; • Πώς θα το προετοιμάσετε για την πρώτη μέρα στο σχολείο; • Πώς θα διευκολύνετε την προσαρμογή του;


ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ Μ' ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
Συγγραφείς: VALET GILLES MARIE - LANCHON ANNE
Μετάφραση: ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΕΦΗ

Πώς θα βοηθήσουμε το παιδί ν’ αγαπήσει το σχολείο και τη μάθηση; Για το παιδί μας το σχολείο αντιπροσωπεύει μια μεγάλη αλλαγή που ωστόσο κρύβει και μια πρόκληση. Η μετάβαση του παιδιού από την ασφάλεια και τη θαλπωρή της οικογένειας στο άγνωστο σχολικό περιβάλλον, όπου καλείται να μάθει αλλά και να διακριθεί, είναι μια δύσκολη διαδικασία.
Συνήθως οι γονείς παραβλέπουν το γεγονός ότι ο ρόλος του σχολείου δεν είναι μόνο εκπαιδευτικός αλλά και κοινωνικός: Η αρμονική συνύπαρξη του παιδιού με τους άλλους, καθώς και η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησής του. Πρέπει να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα αυτά για να έχει καλές επιδόσεις στο σχολείο και αργότερα στη ζωή του.
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί ν’ αγαπήσει το σχολείο και τη μάθηση;
Οι συγγραφείς, με τις πολύτιμες και απλές συμβουλές τους, σας βοηθούν να απαντήσετε στα ερωτήματα που σας απασχολούν:
• Γιατί το παιδί μου δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις πρώτες τάξεις του δημοτικού;
• Γιατί δεν τολμά να πάρει το λόγο στην τάξη;
• Γιατί είναι τόσο ζωηρό ή υπερκινητικό;
• Μήπως αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες, όπως η δυσλεξία;
• Γιατί μένει μόνο του στα διαλείμματα;
 

Σχόλια