Για πρώτη φορά παιδικά βιβλία στη Νοηματική γλώσσα.

Αν και όλοι μιλάμε για το σεβασμό στη διαφορετικότητα, και την ανάγκη των ανθρώπων με ειδικές δεξιότητες να συμμετάσχουν επί ίσοις όροις στην κοινωνική ζωή και την εκπαίδευση, λίγοι  είναι εκείνοι που από τα ευχολόγια περνούν στην πράξη. Με ιδιαίτερη συγκίνηση διάβασα την είδηση για τα πρώτα παιδικά βιβλία στην Ελλάδα στην Νοηματική γλώσσα. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να την μοιραστώ μαζί σας και να πω ένα θερμό και πέρα ως πέρα αληθινό μπράβο στους ανθρώπους των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο, που σε τόσο δύσκολους καιρούς δείχνουν την έμπρακτη ευαισθησία τους και χαρίζουν χαμόγελα σε πολλά πολλά παιδιά

"Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, με την πεποίθηση ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην απόλαυση που χαρίζουν τα βιβλία, συνεργάστηκαν με τον Νίκο Γαλάνη, δάσκαλο της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και την εξειδικευμένη διερμηνέα Φλώρα Σαββαλίδου, οι οποίοι είχαν την επιστημονική επιμέλεια και παρουσιάζουν τα πρώτα εικονογραφημένα βιβλία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι ο πολιτισμός πρέπει να είναι προσβάσιμος σε όλους, γι' αυτό και προσφέρουμε τα βιβλία μας στη νοηματική ΔΩΡΕΑΝ σε οικογένειες, σχολεία, φορείς αλλά και όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει τη φυσική γλώσσα των Ελλήνων Κωφών.

Μέχρι σήμερα στη χώρα μας δεν έχει υπάρξει έκδοση παραμυθιών για παιδιά που να ενσωματώνει την απόδοση των παραμυθιών αυτών και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Συνήθως, δημιουργούνται ξεχωριστά «αναγνώσματα» σε οπτική μορφή. Ως αποτέλεσμα, τα κωφά παιδιά έχουν ελάχιστες επιλογές ή αναγκάζονται να εξαρτώνται από τις μητέρες τους και από τους δασκάλους τους για να τους μεταφράσουν τα παραμύθια που προτιμούν.


Η σειρά των παραμυθιών από τις εκδόσεις  Καλειδοσκόπιο αποτελεί ένα πολιτισμικό προϊόν προσβάσιμο σε κωφά παιδιά, που δημιουργήθηκε από τη σύγχρονη ανάγκη για δημιουργία ενιαίων πολιτισμικών προϊόντων, προσβάσιμων από όλους τους πολίτες. Η μετάφραση/ερμηνεία των παραμυθιών αυτών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα όχι μόνο σέβεται τη φυσική γλώσσα των Ελλήνων Κωφών αλλά και ευαισθητοποιεί τα ακούοντα παιδιά και τις οικογένειές τους σε σχέση με τους κωφούς συμπολίτες μας. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα στα κωφά παιδιά να χρησιμοποιούν αυτόνομα το υλικό αυτό, χωρίς την υποχρεωτική υποστήριξη από ενήλικα."

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και demo από τα διαθέσιμα βιβλία επισκεφτείτε τη σελιδα:
http://www.kaleidoscope.gr/a/cat/news-for-books/post/elliniki-noimatiki/

Σχόλια