Η κατσούφα πασχαλίτσα - Αφιέρωμα στον Eric Carle

Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Η κατσούφα πασχαλίτσα
Η κατσούφα πασχαλίτσα είναι μια κακομαθημένη εγωίστρια που δεν λέει «ευχαριστώ» και «παρακαλώ», που δεν μοιράζεται τίποτα με κανέναν και πιστεύει πως είναι μεγαλύτερη και καλύτερη απ' όλους τους άλλους. Αφού με θράσος προκαλέσει άλλα, πολύ μεγαλύτερα από εκείνη έντομα και ζώα, θα επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε, έχοντας πάρει ένα σπουδαίο μάθημα που θα την κάνει να συμπεριφέρεται καλύτερα!
Ένα πρωτότυπο βιβλίο που ξεδιπλώνεται κλιμακωτά, μια διασκεδαστική ιστορία που καλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν τις έννοιες των μεγεθών, των σχημάτων αλλά και του χρόνου, ενώ τα βοηθάει να μάθουν την ώρα. Κυρίως όμως τα ωθεί να σκεφτούν γύρω από τους καλούς τρόπους.
Και βέβαια ο φυσιοδίφης Eric Carle δεν χάνει την ευκαιρία να αποκαλύψει τα μικρά μυστικά της φύσης στους μικρούς αναγνώστες.
«Οι μελίγκρες είναι μικρά έντομα. Ρουφούν τους χυμούς των φύλλων, και τα φύλλα πεθαίνουν. Οι πασχαλίτσες τρώνε τις μελίγκρες. Αυτό είναι καλό για τα δέντρα, τους θάμνους και άλλα φυτά που έχουν φύλλα. Στις πασχαλίτσες λοιπόν, αφιερώνω αυτό το βιβλίο μου. Ζήτω οι πασχαλίτσες!»


Καλή όρεξη!

Ένα ιδανικό βιβλίο για να μιλήσουμε στα πολύ μικρά παιδιά για την αξία της σωστής διατροφής.
Στις πολύχρωμες σελίδες αυτού του βιβλίου του Eric Carle τα παιδιά γνωρίζουν μια σειρά ζώα (σκαντζόχοιρος, ελέφαντας, αλεπού, παπαγάλος κ.ά.), σε διάφορες δραστηριότητες, που όλες όμως, κατά κάποιο τρόπο, σχετίζονται με την τροφή. Οι εικόνες, ζωγραφισμένες όλες από τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη και παιδαγωγό, με θαυμάσια κολάζ, εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών και προάγουν την αισθητική τους.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει μια ειδική ενότητα για την διατροφή, που περιλαμβάνει τις οικογένειες των τροφίμων, ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που τα παιδιά ή οι γονείς μπορούν να σημειώνουν τι τρώνε καθημερινά και ένα υπέροχο ποιηματάκι για το τι πρέπει να περιλαμβάνει η εβδομαδιαία (σωστή) διατροφή όλων μας!

Τα βιβλία του Eric Carle κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.



Σχόλια