Το σποράκι ταξιδεύει - Αφιέρωμα στον Eric Carle

Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Το σποράκι ταξιδεύει...

«Είναι φθινόπωρο. Ο αέρας φυσάει δυνατά. Παρασέρνει τους σπόρους των λουλουδιών ψηλά στον ουρανό και τους ταξιδεύει πάνω από τη γη. Ένας από αυτούς είναι μικρούλης, πιο μικρός από τους άλλους. Θα καταφέρει το σποράκι να μη μείνει πίσω και χαθεί; Αλλά για πού το ’βαλαν όλοι τους;»

Μια πολύ όμορφη ιστορία που  θυμίζει αρκετά την παραβολή του σπορέα.
Η περιπέτεια ενός σπόρου, το μαγευτικό ταξίδι του μέχρι τελικά να καταφέρει να ριζώσει, το θαύμα και ο κύκλος της ζωής, από ένα συγγραφέα που ξέρει να περνάει δυνατά μηνύματα μέσα από το απλό κείμενο, την έντονη και παραστατική εικονογράφηση.

Στο οπισθόφυλλο της έκδοσης, υπάρχει μια μικρή θήκη με δέκα σπόρους κόκκινου ηλίανθου, ώστε οι μικροί αναγνώστες να φυτέψουν τα δικά τους λουλούδια!






Απ΄την κορυφή ως τα νύχια 

Το βιβλίο αυτό, με τις γυαλιστερές χαρτονένιες σελίδες, που σχεδιάστηκε για τα χέρια των πολύ μικρών παιδιών, τα βοηθά να γνωρίσουν το σώμα τους απ' την κορφή ως τα νύχια και τα ενθαρρύνει να ασκηθούν παίζοντας, καθώς μιμούνται κινήσεις διαφόρων ζώων.
Πιγκουίνοι και φώκιες, μαϊμούδες και γάτες, γάιδαροι, ελέφαντες κι ένα σωρό άλλα ζώα «επιστρατεύονται», για να καλέσουν το παιδί να δοκιμάσει μαζί τους διάφορες κινήσεις.
Κι επειδή κάθε βιβλίο του μεγάλου αυτού σύγχρονου ζωγράφου και παιδαγωγού δεν μπορεί παρά να είναι πλημμυρισμένο με χρώμα, το «Απ' την κορφή ως τα νύχια», πέρα από γνώση και άσκηση, προσφέρει στα παιδιά και πλούσια αισθητική απόλαυση.

Τα βιβλία του Eric Carle κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.



Σχόλια