Χριστουγεννιάτικα βιβλία από τις εκδόσεις Λιβάνη

Ο μικρός τυμπανιστής
Συγγραφέας: Δέσποινα Πετρή
Εικονογράφος: Αιμιλία Κονταίου
Μια συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία. Η ιστορία του μικρού τυμπανιστή, το τραγούδι του οποίου έχει συνοδέψει τις παιδικές αναμνήσεις όλων μας.
Ένα αγόρι που δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει στο μικρό Χριστό, παρά τη μουσική από τον ήχο του τυμπάνου του.  Ένα αγόρι που από τη μοναξιά και την παγωνιά της γης, θα βρεθεί στη ζεστή φάτνη του μικρού Βασιλιά, για να δεχτεί με τη σειρά του το δικό του δώρο από τον άγγελο των Χριστουγέννων...με το ρυθμικό του τύμπανο να χτυπά μέσα στους αιώνες, να μας θυμίζει πως τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς...


Χριστούγεννα στη Γελανδία
Συγγραφέας: Αναστασία Ευσταθίου
Εικονογράφος: Γιώργος Δημητρίου
"Τα Χριστούγεννα στον πλανήτη πλησιάζουν και τα γράμματα των παιδιών με τις επιθυμίες τους δε λένε να φτάσουν στη σπηλιά του Κάλι Καλ του καλικάντζαρου. Εκεί κάτω, αναρρώνει, μήνες τώρα, ο τραυματίας Αϊ-Βασίλης παρέα με τα ξωτικά του και τα καλικαντζαρούδια, ετοιμάζοντας τα δώρα των παιδιών. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν, καθώς ο βασιλιάς Γελιονάρδος φυλακίζεται, η μαγική σκόνη εξαφανίζεται, ο Αϊ-Βασίλης συλλαμβάνεται με την τουρμπινομηχανή του, ενώ κάποιοι αδίστακτοι κατασκευάζουν τα νέα μικροτσίπ κατά του γέλιου.
Τι θα γίνει όμως όταν το Ρυάκι των Δακρύων θα διασχίσει τη χώρα της Γελανδίας και θα βρει διέξοδο στη Μεσόγειο;"
Μια καταπληκτική ιστορία που θα σας συνεπάρει με τη φαντασία και το χιούμορ της, αλλά και  με την ικανότητα της συγγραφέως να γεφυρώνει τόσο φυσικά, το σύγχρονο με το παραμυθένιο, το φανταστικό με το πραγματικό. Μια ιστορία περιπέτειας που θα απολαύσουν τα μεγαλύτερα παιδιά.
Ένα βιβλίο για όλα όσα θα έπρεπε να φέρνουν τα Χριστούγεννα στον κόσμο και τις καρδιές των ανθρώπων: Αγάπη, κατανόηση, αλληλεγγύη, ειρήνη.

Μια χειμωνιάτικη νύχτα
Συγγραφέας: Ρουθ Μπελ Γκράχαμ
Εικονογράφος: Ριτσαρντ Τσέσε Γουάτσον
"Όταν ένα νεαρό αγόρι παγιδεύεται αβοήθητο σε μια ξαφνική χιονοθύελλα, βρίσκει καταφύγιο σ' ένα σπίτι, στο χτίσιμο του οποίου είχε βοηθήσει πολλά χρόνια νωρίτερα ο παππούς του. Η γυναίκα που ζει εκεί περιθάλπει το αγόρι και φροντίζει τον άσχημα πληγωμένο αστράγαλό του. 'Οσες ώρες είναι αποκλεισμένοι από τα χιόνια, του διηγείται την ιστορία των Χριστουγέννων - ξεκινώντας από τη Δημιουργία και καταλήγοντας στην Ανάσταση. Η Ρουθ Γκράχαμ δημιούργησε μια καταπληκτική και μοναδική παραλλαγή της ιστορίας των Χριστουγέννων, εντάσσοντας με τέχνη την ιστορία της σωτήριας αγάπης του Θεού σ' ένα σύγχρονο σκηνικό. Η πλούσια υφή της εικονογράφησης του Ρίτσαρντ Τζέσε Γουάτσον μετατρέπει την ανάγνωση του βιβλίου Μια Χειμωνιάτικη Νύχτα σε μια συναρπαστική εμπειρία αλλά και σ΄ έναν οικογενειακό θησαυρό.
Σύγχρονο αλλά και διαχρονικό βιβλίο, το Μια Χειμωνιάτικη Νύχτα θα συναρπάσει όσους έχουν ακούσει την ιστορία της Βίβλου πολλές φορές, αλλά και όσους γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα."

Γράμματα στον Αϊ-Βασίλη
Αν τα παιδιά σας πρόκειται να γράψουν φέτος, το πρώτο γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη, με τα ίδια τους τα χεράκια, αυτό το κουτί να τα ενθουσιάσει. Επιστολόχαρτα, φάκελλοι με γραμματόσημο κατευθείαν για το Β. Πόλο, αυτοκόλλητα, σφραγίδες, θα κάνουν την πρώτη τους επιστολή στον Άγιο Βασίλη, μια εμπειρία που θα θυμούνται για πάντα και ένα υπέροχο ενθύμιο που θα βρουν φυλαγμένο μεγαλώνοντας.
Το όμορφο περιεχόμενο, έρχεται σε μια υπέροχη συσκευασία, με τον σκούφο του Α-Βασίλη να αποτελεί το καπάκι για το κουτί!
Καθίστε όλοι μαζί κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και γράψτε τα δικά σας, ξεχωριστά γράμματα στον Άγιο των Παιδιών.






Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου