Δέλτα Χι και ο Μηχανισμός

Το βιβλίο Δέλτα Χι και ο Μηχανισμός είναι το δεύτερο βιβλίο της Έρικα Αγγέλικα Γαρμπή. Πρόκειται για μια ιστορία μυστηρίου και περιπέτειας για εφήβους, με κεντρικό θέμα τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Το βιβλίο διαβάζεται πολύ ευχάριστα από μικρούς αλλά και μεγάλους και αποτελεί ένα πρώτης τάξεως ερέθισμα για να ασχοληθούν τα παιδιά, περαιτέρω με αυτό το μέγα θαύμα της αρχαιότητας.

Με γλώσσα απλή και οικεία στους σύγχρονους νέους, αυτούς που τόσο μοιάζουν με τον Διονύση και τη Χριστίνα, τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, το βιβλίο συνδυάζει πολύ αρμονικά την ιστορική πληροφορία με την μυθοπλασία, την περιπέτεια με την επιστημονική φαντασία και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για εξωσχολικό διάβασμα, τώρα που οι σχολικές διακοπές πλησιάζουν.
Και χαίρομαι πολύ, γιατί από τον τρόπο που το βιβλίο τελειώνει, φαίνεται πως η συγγραφέας μας προετοιμάζει για μια ακόμα πιο συναρπαστική συνέχεια...Ανυπομονούμε!

Συγγραφέας: Έρικα Αγγέλικα Γαρμπή
Εικονογράφος: Βασίλης Γρίβας
Εκδότης: Ιπτάμενο Κάστρο


Σημείωση:
http://www.express.gr/news/ellada/704895oz_20130422704895.php3
Παράταση της έκθεσης «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο, οι θησαυροί, ο Μηχανισμός» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο έως 31 Αυγούστου.
Για όσους από εμάς δεν πρόλαβαν!

Σχόλια