Τι θα πει "παιδί"

" Τα παιδιά που δεν θέλουν να μεγαλώσουν,
δεν θα μεγαλώσουν ποτέ.
Θα κρατήσουν το μυστήριο μέσα τους.
Έτσι ακόμα κι όταν μεγαλώσουν
θα συγκινούνται με απλά πράγματα:
με μια ηλιαχτίδα ή με μια χιονονιφάδα."
Σίγουρα η Beatrice Alemagna, η συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου, είναι ένα από αυτά τα παιδιά. Στο βιβλίο της " Τι θα πει παιδί"  όπως και στο "Ένα γιγάντιο πραγματάκι", αποδεικνύει πως μπορεί με μάτια παιδικά να κοιτά τον κόσμο και να αποτυπώνει με τις λέξεις και τα χρώματα της το μαγικό τοπίο, την ποίηση της παιδικής ηλικίας.
Με τις απαντήσεις της και τα μοναδικά πορτραίτα παιδιών που απαρτίζουν το βιβλίο, η συγγραφέας μας μιλά για όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα, τα αθόρυβα και γοερά, τα μυστικά και παράξενα, τα καθημερινά και ονειρικά, τα διαφορετικά και συνηθισμένα, τα χαρούμενα και λυπητερά, τα σημαντικά και ασήμαντα, που συνθέτουν την ξεχωριστή ματιά των παιδιών στον κόσμο μέσα και έξω από αυτά.

Δεν μένει παρά να σκύψουμε με μάτια και αυτιά ορθάνοιχτα, να αφουγκραστούμε όσα έχουν να μας πουν τα παιδιά, μέσα από την πένα και τα πινέλα της Beatrice Alemagna.
Άλλωστε, αυτό το καταπληκτικό βιβλίο, που είμαι σίγουρη θα σας φέρει δάκρυα στα μάτια, αναγνωρίζοντας τους εαυτούς και τα παιδιά σας μέσα στις σελίδες του, γράφτηκε για τους μεγάλους, "που κάνουν μπάνιο κάθε μέρα, τρώνε τις πατάτες βραστές και όχι τηγανιτές, και κοιμούνται χωρίς τον κίτρινο σκύλο τους. -Πώς είναι δυνατόν-, αναρωτιούνται τα παιδιά;"

Συγγραφέας - Εικονογράφος: Beatrice Alemagna
Εκδόσεις: Κόκκινο.





Σχόλια