Αν κάθε μέρα...


"Σε μερικά χρόνια πράγματα πολλά και μεγάλα θα μπορώ, 
αν από σήμερα κάνω κάθε μέρα κάτι μικρό!"

Γιατί, όπως λέει ο συγγραφέας του βιβλίου, "η αποταμίευση δεν είναι μόνο νομίσματα που κάνουν γκλίνγκι γκλίνγκι σε κουμπαράδες. Eίναι η δύναμη που μας δίνει ο χρόνος να κάνουμε πράγματα μεγάλα & σημαντικά για τον εαυτό μας και για τους άλλους!"

Κι επειδή τίποτα δεν με βρίσκει περισσότερο σύμφωνη από αυτό, θα σας πρότεινα να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου "Αν κάθε μέρα", το οποίο εκδόθηκε σε συνεργασία  με τη Eurobank και το οποίο μπορείτε να το βρείτε δωρεάν εδώ και να παίξετε το παιχνίδι με τους περιέργους κουμπαράδες! 

Θα χρειαστούμε 2 διάφανα μπουκάλια (στο σώμα των οποίων κάνουμε μια μεγάλη σχισμή) και μεγάλα, πλαστικά καπάκια.
Τυπώνουμε δυο ετικέτες για τα μπουκάλια μας. Στη μία απεικονίζονται χρήματα και στην άλλη τα χρήματα είναι σβησμένα με ένα μεγάλο Χ.

Βρίσκουμε, τυπώνουμε κα κολλάμε στα καπάκια εικονίδια με πράγματα που μπορούν τα χρήματα να αγοράσουν (φαγητό, ρούχα, βιβλία κλπ) αλλά και με εκείνα που δεν αγοράζονται με χρήματα, αλλά με κόπο, αγάπη, υπομονή και επιμονή (αγάπη, υγεία, φιλία κλπ). Συζητάμε με τα παιδιά για τα υλικά αγαθά και τις άυλες αξίες, τα μετρήσιμα και μη μετρήσιμα μεγέθη και όλοι μαζί τοποθετούμε το κάθε εικονοκαπάκι στο σωστό μπουκάλι - κουμπαρά. 
Το παιχνίδι είναι ανοιχτό στη φαντασία παιδιών και εκπαιδευτικών και θα χαρώ να μάθω πως το εφαρμόσατε στην τάξη σας.

Καλή διασκέδαση! 


Σχόλια