Στη χώρα των Λεξοφάγων Χμ!

Από τη λίστα με τα Αγαπημένα (μου) παιδικά βιβλία της χρονιάς που πέρασε, φυσικά δεν θα
μπορούσαν να λείπουν τα πολυαγαπημένα Χμ!
Μια σειρά βιβλίων που είμαι σίγουρη ότι κέρδισε την καρδιά, όλων όσων τα έχουμε διαβάσει, με την πρωτοτυπία, την ευρηματικότητα και το ανατρεπτικό τους χιούμορ. Μια σειρά βιβλίων σε κείμενα και σχέδια της Κατερίνας Κρις, που μας συστήνει τα υπέροχα πλάσματα που κατοικούν στις σελίδες των βιβλίων  και που ενίοτε μπορεί να "σκάσουν μύτη" και πάνω στις σελίδες των τετραδίων μας.
Με το τελευταίο βιβλίο της " Στη χώρα των Λεξοφαγων Χμ" η συγγραφέας και αρχιβοηθός του Εγκμοντ Κλαβιέ, εξερευνητή που ανήκουστου και ανύπαρκτου, που σημειωτέον ανακάλυψε πρώτος τα Χμ, έρχεται να μας δείξει τον τρόπο να απαλλαγούμε από "τα παχιά λόγια" . Να μας αποκαλύψει ακόμη τον λόγο που όλο και πιο σπάνια χρησιμοποιούμαι γλυκόλογα.  Να μας εξηγήσει την αιτία πίσω από τις λευκές κόλλες των διαγωνισμάτων και τις εκτός θέματος εκθέσεις.
Επίσης μας βοηθά να κατανοήσουμε περίεργα, παράξενα και ανήκουστα φαινόμενα, που συμβαίνουν στην προσπάθεια μας να γράψουμε, όπως το φαινόμενο της κουνιστής πολυθρόνας, το φαινόμενο της λεξοδρόμησης και της λεξοφαγογκαντεμιάς. Αν κι εσείς είστε περίεργοι να δείτε που, πως και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, δεν έχετε παρά  να ανοίξετε αυτό το παχουλό βιβλίο.
Σίγουρα θα σας μάθει πως να μη μασάτε τα λόγια σας και θα σας δώσει μπόλικη τροφή για σκέψη!!!

Εκδόσεις Κέδρος.

Σχόλια