Ο Γαργαλήστης (η παράσταση)

'Ενα από τα πολυαγαπημένα μας βιβλία έγινε παράσταση και είχαμε την χαρά να την
παρακολουθήσουμε το Σαββατοκύριακο που πέρασε.
Μια πολύ όμορφη παράσταση, πιστή στο ξεχωριστό, έμμετρο κείμενο του Δημήτρη Μπασλάμ, με τέσσερις νεαρούς ηθοποιούς, οι φυσιογνωμίες των οποίων ταιριάζουν απίστευτα με τους εικονογραφημένους ήρωες του βιβλίου, όπως τους εμπνεύστηκε ο Βίκτωρας Μοσχόπουλος.
Με απλά, πολυχρηστικά σκηνικά, με όμορφα, λιτά κοστούμια, υπέροχες μουσικές και τραγούδια, φωτισμό και εφέ που τονίζουν τις μικρές αλλά και τις σημαντικές λεπτομέρειες της ιστορίας, η παράσταση καταφέρνει να μεταφέρει ζωντανά τη μαγεία του βιβλίου.
Και είτε κάποιος έχει από πριν διαβάσει την ιστορία, είτε παρακολουθεί την υπόθεση να εξελίσσεται για πρώτη φορά, η παράσταση μένει πιστή στην ουσία αλλά και τον τύπο του κειμένου, και αναδεικνύει την πρόθεση του συγγραφέα να γράψει ένα βιβλίο για την αξία του γέλιου και της χαράς στη ζωή των παιδιών.
Και σίγουρα σου δημιουργεί την επιθυμία να (ξανα)διαβάσεις την ιστορία και να (ξανα)ζήσεις τις περιπέτειες του πιο γλυκού ληστή όλων των εποχών! Αυτού του μοναδικού Ρομπέν του Γέλιου, που καταφέρνει να γαργαλήσει τις ψυχές των παιδιών και να βγάλει από μέσα τους το πιο όμορφο άρωμα αθωότητας, ρομαντισμού  και γενναιοδωρίας.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επόμενος Σταθμός.

Ο γαργαληστής
Μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Δημήτρη Μπασλάμ
Διαρκεια : 60 '
Σκηνθ.:Δ. Μπογδάνος
Ερμηνεύουν: Γ. Διαμαντής, Θ. Κώνστας, Αγγ. Μαχαίρα, Υβ. Τζάθα.
Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
Παπαδιαμαντοπούλου 4,Ιλίσια
Τηλ : 2107223010
Πληροφορίες : Σάβ. 3 μ.μ., Κυρ. 12 μ. 

Σχόλια