Ο Βασιλιάς Αταξίδευτος

Μπορεί ένα δύσκολο ταξίδι να σε μάθει να ζεις και να αγαπάς;
Ο Βασιλιάς Αταξίδευτος θα κληθεί να το ανακαλύψει, όταν από το παλάτι εξαφανίζεται η αγαπημένη του σύζυγος, η Βασίλισσα Ψάξε Δε Θα Με Βρεις.
Σπρωγμένος από μια φωνή που έρχεται από το ανοιχτό παράθυρο (της καρδιάς του) ο βασιλιάς θα αφήσει πίσω του τον υλικό πλούτο, την ομορφιά της πολυτέλειας, την άνεση της ασφάλειας, για να αναζητήσει τη βασίλισσά  του.
Κι εκεί μέσα στον αληθινό κόσμο, χωρίς την πληθώρα των υπηρετών, των επιλογών, των ανέσεων, μέσα από το φόβο, την κούραση, την αγωνία, το κρύο και τη δίψα, θα ανακαλύψει την πραγματική ομορφιά του κόσμου, τη μαγεία της αλληλεγγύης, τη γενναιότητα της ανυπόκριτης αγάπης.
Θα ανακαλύψει ένα κόσμο, που κανένας χάρτης και κανένα βιβλίο από αυτά που κοσμούσαν τις φορτωμένες βιβλιοθήκες του δεν του έδειξε ποτέ.
Θα ανακαλύψει ότι αυτό που κάνει το ταξίδι της ζωής να αξίζει, δεν είναι το που θα φτάσουμε, αλλά τι συγκινήσεις θα μας προσφέρει η διαδρομή. Δεν είναι το πόσο πλούτο θα αποκτήσουμε, αλλά το πόσο πλούσια θα γίνει ψυχή μας.
Ο βασιλιάς Αταξίδευτος θα κάνει ένα μεγάλο κύκλο για να γυρίσει εκεί όπου ξεκίνησε, για να δει τα ίδια με άλλα μάτια, για να καταλάβει πως αυτό που γύρευε ήταν πάντα εκεί, αόρατο στα μέχρι τότε άπειρα και αταξίδευτά του μάτια.
Ένα υπέροχο, αλληγορικό παραμύθι για την αξία της δράσης ως μέσο για την κατάκτηση της αυτογνωσίας. Μια ιστορία που κινείται στα χνάρια των παραδοσιακών, λαϊκών παραμυθιών. Και με μια εξαιρετική εικονογράφηση, πρωτότυπη, λιτή μα και τόσο περιεκτική, που περιγράφει χωρίς να ονοματίζει και που στιγμές-στιγμές, μας παρουσιάζει έναν κόσμο ιδωμένο σαν μέσα από καλειδοσκόπιο: ένα κόσμο σε συνεχή κίνηση και εναλλαγή, με τα υπέροχα χρώματα του να λάμπουν και να αντανακλούν το φως σε χίλιες μύριες ιστορίες, εμπειρίες και αγάπες.

Συγγραφέας: Νάνσυ Τρικκαλίτη
Εικονογράφος: Έλενα Ζουρνατζή
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Σχόλια