Οι καλές και οι κακές μάγισσες.

Το τι χαρά έκανε η κόρη μου με αυτό το βιβλίο, δεν λέγεται! Βλέπετε τα προηγούμενα δύο της σειράς., "τα αγορίστικα", βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του αδελφού της και χρειάζεται ειδική άδεια για να τα πάρει. Αν και για κάποιο λόγο ήταν σίγουρη, ότι αν ο Κος Αντώνης έγραφε και ένα "κοριτσίστικο" βιβλίο, αυτό θα ήταν "Οι καλές και οι κακές Πριγκίπισσες", οι Μάγισσες δεν της κακοφάνηκαν καθόλου!

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου λοιπόν, επανέρχεται με το τρίτο βιβλίο της σειράς "Οι καλοί και οι κακοί" και δια στόματος καλών μαγισσών αυτή τη φορά, κατατροπώνει τις κακές, αφού πρώτα τις κάνει να χάσουν τα φίλτρα και τα σκουπόξυλά τους από την ταραχή!
Με ευφυΐα και περιπαικτική διάθεση, οι καλές μάγισσες αντιπαραθέτουν στα μάγια, τα ξόρκια και τις κατάρες των κακών συναδέλφων τους, λουλούδια, τούρτες και αυτοφυής αγγινάρες.
Όπως στους Πειρατές και στους Ιππότες, έτσι και σε αυτή την ιστορία, η καλοσύνη και η ευγένεια, αν και πασπαλισμένη με μια γερή δόση ειρωνείας, θριαμβεύουν απέναντι στην αγένεια, την πρόκληση και την μισαλλοδοξία.
Και με τις τρεις αυτές ιστορίες, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου,  αντιτάσσει το χιούμορ απέναντι στη λεκτική βία και δίνει στα παιδιά ένα ισχυρό "όπλο" να αντιμετωπίσουν -με το γάντι- κακούς κάθε είδους!
Ειδική μνεία φυσικά αξίζει στη εικονογράφηση της Ίριδος Σαμαρτζή, που με με το σύνολο, αλλά κυρίως με τις μικρές λεπτομέρειες που αιχμαλωτίζει από το κείμενο, απογειώνει την ιστορία!
Η δε ιδέα της "εικονογραφημένης" γραμματοσειράς, είναι εκπληκτική!


Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Σχόλια