Οι γονείς μου

Ίσως το πιο αγαπημένο μου βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή.
Τόσο γλυκό κι αληθινό. Τόσο παιδικό, μα και τόσο σοφό!
Ένα βιβλίο για τους γονείς μέσα από τα μάτια του παιδιού τους.
Και χαίρομαι πολύ που έχει για πρωταγωνιστή ένα μικρό αγόρι! 
Ένα βιβλίο για τα μικρά, καθημερινά, απίθανα πράγματα που κάνει ένας γονιός. Τα μικρά που θεωρούμε αυτονόητα και πιστεύουμε ότι  περνούν απαρατήρητα, αλλά έχουν τεράστια αξία και ειδικό βάρος στην καρδιά και το μυαλό ενός παιδιού.
Ένα υπέροχο βιβλίο για την αξία και το νόημα του να είσαι γονιός. Για την αξία του να είσαι εκεί, δίπλα τους, να τα βοηθάς να μεγαλώσουν και να γνωρίσουν τον κόσμο. Να είσαι εκεί και να φροντίσεις να είναι ευτυχισμένα και υγιή. Να τα αγαπάς και να τους δείχνεις έμπρακτα ότι νοιάζεσαι. Μικρά, καθημερινά επεισόδια από τη ζωή ενός παιδιού, μικρές πολύτιμες στιγμές, να μοιραστείς και να θυμάσαι. Και ναι, ίσως δεν είμαστε οι τέλειοι γονείς (αν υπάρχουν τέτοιοι) ούτε ίσως έχουμε τα τέλεια παιδιά (αν υπάρχουν τέτοια), αλλά είμαστε ο θησαυρός τους και είναι οι δικοί μας!

Το βιβλίο προτείνεται για ηλικίες2-4 ετών. Έχει μια απλή, φωτεινή και πολύ όμορφη εικονογράφηση από τη Χρύσα Σπυρίδωνος, ενώ το ομοιοκατάληκτο κείμενο βοηθά πολύ τα μικρά παιδιά να παρακολουθήσουν την ιστορία.

Συγγραφέας: Ράνια Μπουμπουρή
Εικονογράφος: Χρύσα Σπυρίδωνος
Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σχόλια