Νέα Πασχαλινά βιβλία για παιδιά

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
 Όσοι γνωρίζετε την σειρά Μυθολογίας του Φιλίππου Μανδηλαρά και των εκδόσεων Παπαδόπουλος, σίγουρα θα ενθουσιαστείτε και με την νέα σειρα"Η πρώτη μου βίβλος"
Διατηρώντας τον έμμετρο λόγο, που τόσο πολύ διευκολύνει την ανάγνωση στα και από τα παιδιά, ο συγγραφέας μας παρουσιάζει με εύληπτο τρόπο τα κυριότερα θαύματα της ζωής του Χριστού από το Γάμο στην Κανά μέχρι και την υπόσχεση της Ανάστασής Του.
Τα βιβλία διευκολύνουν πολύ το διάλογο, αφήνοντας περιθώριο να εκφραστεί  η προσωπική αίσθηση που οι άνθρωποι γύρω από τον Ιησού και οι πιστοί κάθε εποχής λαμβάνουν από τα θαύματα που επιτέλεσε. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολύ συχνά μέσα στο κείμενο συναντάμε την φράση "λένε ότι" που αφήνει στον καθένα, πέρα από την αδιαμφισβήτητη σημασία των ίδιων των θαυμάτων, χώρο να επιλέξει τι λένε τα θαύματα σε εκείνο και πως άγγιξαν ή αγγίζουν τη δική του ζωή. Και μιας και μιλάμε για παιδιά, το βιβλίο καταφέρνει να δώσει όχι μόνο πληροφορίες και να εισάγει τα παιδιά σε έννοιες όπως η πίστη και η ανάσταση, αλλά και να σκιαγραφήσει ένα πνευματικό πλαίσιο μέσα στο οποίο τα θαύματα και η ζωή του Χριστού νοηματοδοτούνται.  Νομίζω ότι με πολλή μεγάλη επιτυχία ο συγγραφέας έχει ξεπεράσει το σκόπελο του διδακτισμού  και καταφέρνει αβίαστα να οδηγήσει τον αναγνώστη στη διαπίστωση ότι "Τα θαύματα είναι σημάδια φίλοι μου για να δείτε πόσο διαφορετική είναι η ζωή όταν έχετε δίπλα σας το Θεό".

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ
ΣΕΙΡΑ: Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΒΙΒΛΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Η κυρία Φτούσου σε spa ομορφιάς 
Η κυρία Φτούσου, παραμονές του Πάσχα, επισκέπτεται ένα spa ομορφιάς με στόχο να θαμπώσει όλους στο πασχαλινό τραπέζι.
Κατά τη διάρκεια του spa όμως έρχεται αντιμέτωπη λόγω της πολυλογίας της και της υπεροψίας της, εκτός από την κυρία Πουά και με τα υπόλοιπα αβγά, που περίμεναν με υπομονή την πολυπόθητη στιγμή της αλλαγής τους για το γιορτινό τραπέζι.
Ανήμερα του Πάσχα τα κοιτούσε όλα αφ' υψηλού. Ήταν σίγουρη για την ομορφιά της και κυρίως για τη θριαμβευτική της νίκη .
Με ποιο αβγό θα έρθει αντιμέτωπη στο τσούγκρισμα; Θα καταφέρει να είναι η νικήτρια ή θα ισχύσει η παροιμία «όποιος κοιτά συχνά ψηλά, γκρεμοτσακίζεται»;

Συγγραφέας: Eύα Κασιάρου
Εικονογράφηση: Κωνσταντίνα Ζαφείρη
Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη


ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ

Μύρισε Άνοιξη, το Πάσχα πλησιάζει, οι διακοπές αρχίζουν, ώρα για παιχνίδι!
Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε πασχαλιάτικες κατασκευές και δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν συντροφιά τις χαρμόσυνες τούτες μέρες και θα σας χαρίσουν πολλές ώρες διασκέδασης.
Φτιάξτε λαγουδάκια, αυγά, λαμπάδες και καλαθάκια!
Λύστε το σταυρόλεξο, αποκαλύψτε την κρυμμένη εικόνα, χρωματίστε το λαγουδάκι, βρείτε τις διαφορές!
Ανάμεσα στα τσουρέκια, στα κόκκινα αβγά, στην εκκλησία, στον Επιτάφιο και στην Ανάσταση –αλλά και μετά- είμαι σίγουρος πως θα βρείτε χρόνο, παρέα με την οικογένεια ή τους φίλους μας, για να κάνετε κατασκευές.
Καλή διασκέδαση!
Συγγραφέας: Χρήστος Δημόπουλος
Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σχόλια