Ευτυχώς, ο μπαμπάς έφερε το γάλα

Κι αν αναρωτιέστε πόσο συναρπαστική μπορεί να είναι η διαδρομή από το σπίτι μέχρι το παντοπωλείο της γειτονίας, για έναν μπαμπά που θέλει να αγοράσει γάλα για το πρωινό των παιδιών του, η απάντηση είναι: απίστευτα συναρπαστική!
Κι αν έχετε αμφιβολίες δεν έχετε παρά να διαβάσετε το ευφάνταστο βιβλίο του Νeil Gaiman "Ευτυχώς, ο μπαμπάς έφερε το γάλα".
Μια μικρή, καθημερινή βόλτα λοιπόν στο μπακάλικο για γάλα, γίνεται μια συναρπαστική περιπέτεια, όπου εξωγήινοι συναντούν πειρατές του 18ου αιώνα, ένας στεγόσυαρος ταξιδεύει με μια παράξενη μηχανή του χρόνου, ενώ πόνυ, πιράνχας και βγουικόλακες, εναλλάσσονται με άγριους της ζούγκλας και μυστηριώδη ηφαίστεια.

Μην ξεγελιέστε όμως, ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ιστορίας δεν είναι ο μπαμπάς, ή τα παιδιά ούτε καν ο στεγόσαυρος!Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι το μπουκάλι με το γάλα!
Αυτό που ότι κι αν συμβεί δεν πρέπει να χαθεί, και δεν πρέπει να πέσει από τα χέρια του μπαμπά, γιατί τα παιδιά σε μια ορισμένη διάσταση του χρόνου περιμένουν να φάνε το πρωινό τους επιτέλους!

Κι ενώ ο μπαμπάς διηγείται την απίστευτη περιπέτειά του στα παιδιά, ο αναγνώστης αναρωτιέται τι στ'αλήθεια συνέβη.
Μοιάζει στ'αλήθεια το σπίτι με εξωγήινο τοπίο, όταν η  μαμά πρέπει να λείψει κάποιες μέρες για δουλειές;
Είναι στ' αλήθεια το μπακάλικο της γειτονιάς ένας τόπος γεμάτος εκπλήξεις,για έναν μπαμπά, που απολαμβάνει μόνο να διαβάζει την εφημερίδα του πίνοντας τσάι;
Είναι η επιλογή του σωστού προϊόντος, αυτού που τα παιδιά προτιμούν ανάμεσα σε τόσα άλλα, μια επικίνδυνη αποστολή, για ένα αμάθητο στην καθημερινή ρουτίνα της οικογένειας μπαμπά;
Ή μήπως ο μπαμπάς ξεχάστηκε κάπου διαβάζοντας την αγαπημένη του εφημερίδα και σκαρφίστηκε αυτή την απίθανη ιστορία.
Τα συμπεράσματα δικά σας. Αυτό που τελικά έχει σημασία είναι ότι "Ευτυχώς, ο μπαμπάς έφερε το γάλα" και τελικά τα παιδιά θα φάνε το πρωινό τους!
Η εικονογράφηση του βιβλίου, αν και ασπρόμαυρη είναι εξαιρετική και θυμίζει πολύ κόμικ. Ο εικονογράφος εκμεταλλεύεται όλες τις μικρές, απίθανες λεπτομέρειες της ιστορίας και βοηθά πολύ τον αναγνώστη "να μπει" στην ιστορία.
Ένα πραγματικά διαφορετικό, αστείο και πρωτότυπο βιβλίο.

Συγγραφέας: Neil Gaiman
Εικονογράφος: Skottie Young
Eκδόσεις: Παπαδόπουλος


Σχόλια