Η (μία και μοναδική) Μαύρη Θρούμπα.

Mια πρωτότυπη ιστορία μυστηρίου, αγάπης και... μαθηματικής λογικής!
Ένα πολύ προσεγμένο εκδοτικά βιβλίο, με πολύ όμορφη εικονογράφηση και γραφιστικά "καμώματα", που σίγουρα θα απολαύσουν τα παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού.
Πρωταγωνιστής, η (μια κι μοναδική) Μαύρη Θρούμπα, που δεν είναι ελιά, αλλά ένα υπέροχο, μαύρο διαμάντι που στολίζει το χέρι της αξιαγάπητης Δόνα Μόνα. Και όταν το μοναδικά μοναδικό αυτό δαχτυλίδι χάνεται καταμεσής του πελάγους, θα αναλάβει δράση ο (ένας και μοναδικός) Οκτάβιος Παζλ. Λάτρης των μαθηματικών και της λογικής θα αναλάβει να ενώσει τα κομμάτια του παζλ και να ανακαλύψει τον ένοχο.
Ταχυδακτυλουργοί, τραγουδίστριες, καπετάνιοι, μάγειροι, οδηγοί της φόρμουλα και ένα (και μοναδικό) παγόνι, απέναντι σε διάσημους μαθηματικούς και φιλοσόφους, κάτω από το ένα (και μοναδικό) διερευνητικό, μαύρο μάτι του Οκτάβιο Παζλ. Πολλοί οι ύποπτοι, καθένας με τα δικά του κίνητρα, τα ψέματα και τις αλήθειες του, θα κάνουν συναρπαστική την πλοκή της ιστορίας μας, ενώ το απροσδόκητο τέλος θα μας βάλει σε σκέψεις: μπορεί πράγματι η λογική να εξηγήσει τα πάντα; Μπορούν τα μαθηματικά να δηλώσουν τα αισθήματα κάποιου; Μοιάζει αλήθεια το παρόν μας με φωτογραφία τραβηγμένη χρόνια πριν; Αυτά και τόσα άλλα, λογικά, φιλοσοφικά, τυχαία, αστεία και σοβαρά θα συνθέσουν μια νόστιμη θαλασσινή συνταγή...συγνώμη περιπέτεια εννοώ, που εκτός των άλλων θα ακονίσει το μυαλό και θα φρεσκάρει τα μαθηματικά σας!
Συγγραφέας - Εικονογράφος: Λέλα Στρούτζη
Εκδόσεις: Κέδρος

Σχόλια