Ο Στρατηγός κι ο Γάτος του

Ένα νέο πολύ τρυφερό βιβλίο για την ιδιαίτερη σχέση που μπορεί να αναπτυθεί ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και ένα ζώο. Μια ιστορία για τη μοναξιά, ιδιαίτερα στην τρίτη ηλικία, τότε που ένα άδειο από ανθρώπους σπίτι μπορεί να γεμίσει ζεστασιά, χάρη την παρουσία ενός μικρού κατοικίδιου. Μια ιστορία για την ομορφιά της συντροφικότητας.
Μια ιστορία για έναν επιβλητικό στρατηγό με παιδική καρδιά και για ένα γέρο γάτο με αδαμάντινη υπομονή. 
"Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ δεν ήθελε ζώο στο σπίτι.
Ο ευγενικός ΓΑΤΟΣ ήθελε να υιοθετήσει τον Στρατηγό.
Επίμονοι και οι δύο.
Πεισματάρηδες και οι δύο."
Ποιος θα νικήσει τελικά; Μα φυσικά η αγάπη.
Η ιδιαίτερη εκείνη αγάπη που μπορεί να δείξει ένα κατοικίδιο στον κύριό του. Αυτή η αγάπη η ελεύθερη από υπαγορεύσεις. Μια αγάπη, τρυφερή, σιωπηλή και πολύ συντροφική. Μια αγάπη που δεν ζητά τίποτα πέρα από το χάδι και την τρυφερότητα. Μια αγάπη "μοιραστική", συνωμοτική, που μπορεί να γίνει βαθιά, τόσο που να μοιράζεσαι την ίδια γλώσσα με τον μικρό σου τετράποδο φίλο. Μα αυτό είναι μυστικό...Το ξέρουν μόνο όσοι με υπομονή και επιμονή έχουν μοιραστεί το τραπέζι, το κρεβάτι, τις παντόφλες, τα ταξίδια, και φυσικά τα απομνημονεύματά τους με ένα γέρικο, γκρίζο γάτο!
Πάρα πολύ όμορφη και η εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού, που κατάφερε να σκαρώσει δυο ήρωες, τόσο αξιολάτρευτους και ταιριαστούς, που δεν μπορεί παρά να τους φαντάζεσαι πάντα μαζί παρεούλα, σε ένα παγκάκι, να αγναντεύουν την απέραντη θάλασσα... 
Συγγραφέας: Λίλα Πατρόκλου
Εικονογράφος: Κατερίνα Χαδουλού
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο
7+

Σχόλια