Ο λυποπόταμος

Η Λίνα Μουσιώνη με πολύ χιούμορ και με την συνδρομή της πρωτότυπης εικονογράφησης της Βανέσσας Ιωάννου, καταφέρνει να σκαρώσει μια όμορφη ιστορία για την αυτοεκτίμηση και την αξία της φιλίας.
Πρωταγωνιστής ένας μικρός ιπποπόταμος. Που είναι τόσο λυπημένος εξαιτίας του βάρους του, που από ιπποπόταμος έχει γίνει... λυπο-πόταμος! Αρνούμενος να δεχτεί τα κιλά με τα οποία η φύση έχει προικίσει το είδος του, κάθεται ολημερίς και αναστενάζει χωρίς καμιά όρεξη για παιχνίδι με τα άλλα ιπποποταμάκια. Έτσι μια μέρα θα αφήσει το σπίτι του και θα ψάξει να βρει τον..λεπτό του εαυτό.

Στο δρόμο θα συναντήσει έναν ελέφαντα και ένα ρινόκερο. Καθένας τους νομίζει ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την εξωτερική του εμφάνιση είναι το χειρότερο. Το κοινό τους "πρόβλημα" όμως θα τους ενώσει και έτσι θα προκύψει μια όμορφη φιλία, που θα σπρώξει τους τρεις φίλους, να συνεχίσουν από κοινού το ταξίδι ανακάλυψης του ωραίου τους εαυτού.

Πολλούς θα συναντήσουν και πολλοί θα εκμεταλλευτούν την ανασφάλειά τους. Το χειρότερο όμως είναι ότι κοιτάζοντας τον εαυτό τους, μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέπτη του εγωισμού, θα κινδυνεύσουν να χάσουν όχι μόνο τους  εαυτούς τους, αλλά και ο ένας τον άλλο.
Όταν θα το συνειδητοποιήσουν, θα αρχίσει το ταξίδι της επιστροφής. Θα κοιτάξουν τον εαυτό τους με άλλα μάτια, θα μάθουν να αναγνωρίζουν και να χαίρονται με τα ιδιαίτερα ταλέντα τους και κυρίως θα καταλάβουν ότι ζωή είναι όμορφη όταν την μοιράζεσαι .
Μια πολύ όμορφη ιστορία για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, που θα βοηθήσει να ανακαλύψουν και τα ίδια στο μυστικό της χαράς και της αληθινής ομορφιάς!

Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε QR code μέσω του οποίου μπορείτε να ακούσετε απο tablet  ή κινητό την αφήγηση του παραμυθιού από την Ελένη Μπετεινάκη.

Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη
Εικονογράφος: Βανέσσα Ιωάννου
Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Σχόλια