Το Βιβλίο Χωρίς Εικόνες

"Αφοπλιστικά απλό και ταυτόχρονα ευφυές και πρωτότυπο, Το Βιβλίο Χωρίς Εικόνες προκαλεί το γέλιο κάθε φορά που το ανοίγεις, δημιουργώντας μια ζεστή και διασκεδαστική εμπειρία για να τη μοιραστείς και αποκαλύπτοντας στους μικρούς αναγνώστες κάτι πολύ σημαντικό: πώς η γραπτή λέξη μπορεί να είναι από μόνη της μια ατέλειωτη πηγή σκανταλιάς και ευχαρίστησης!" ( από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Όποιος έχει παιδιά ή δουλεύει με παιδιά, ξέρει πόσο πηγαίο είναι το γέλιο τους! Αυτό το γέλιο θα απολαύσουν διαβάζοντάς τους αυτό το βιβλίο. Είναι στ' αλήθεια σαν οι λέξεις να γαργαλάνε τις πατούσες του! Σαν να παρακολουθούν μέσα στο κεφάλι τους την πιο αστεία παρέλαση, λέξεων, ήχων και άναρθρων κραυγών!

Υπάρχει μια και μοναδική συνθήκη για να είναι πετύχει αυτή η έκρηξη χαράς: ένα παιδί που ακούει και έναν μεγάλο που παίρνει πολύ στα σοβαρά τα αστεία και είναι διατεθειμένος να διαβάσει μεγαλόφωνα οτιδήποτε, μα οτιδήποτε γράφεται μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου, που μπορεί να μην έχει εικόνες, αλλά έχει τη δύναμη να γεννά πολλές.
Έχει τη δύναμη να γεννά εκφράσεις, να εφευρίσκει νέα χρώματα χαράς, να πυροδοτεί τη φαντασία να αποκαλύπτει τη δύναμη τη λέξεων. Γιατί ακόμα και μια λέξη χωρίς νόημα, βρίσκει τον προορισμό της όταν αναβαίνει στα χείλη, όταν προφέρεται, όταν τραγουδιέται, όταν μοιράζεται.

Μπλάγκιτυ - Γκλίμπιτυ λοιπόν!

Συγγραφέας: Β.J. Novak
Προσαρμογή στα ελληνικά : Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εκδόσεις: Διόπτρα

Σχόλια