Δεν θέλω να πάω σχολείο!

Μια νέα σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που το στήσιμο και η εικονογράφησή της θυμίζει κόμικ, κάτι που την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική στα παιδιά.

Την τελευταία μέρα των διακοπών, μια μέρα πριν τα σχολεία ανοίξουν, οι ήρωες της σειράς, οι πέντε φίλοι, μαζεύονται για ένα αποχαιρετιστήριο πικ νικ.
Ο μόνος που λείπει είναι ο Σαμ. Γιατί ο Σαμ έχει πονόκοιλο. Ο Σαμ έχει πονόκοιλο από το άγχος της επανόδου στο σχολείο. Σκέφτεται όλα αυτά που τον φοβίζουν και τον γεμίζουν άγχος: το πρωινό ξύπνημα, τα λάθη στην ορθογραφία, την αυστηρή δασκάλα, τους νταήδες, τον αρακά στο μεσημεριανό...Οι φίλοι του όμως θα καταφέρουν να του αλλάξουν διάθεση και όλοι μαζί θα σκεφτούν όλα όσα κάνουν όμορφο το να πηγαίνεις στο σχολείο: να συναντάς του φίλους σου, να μαθαίνεις νέα συναρπαστικά πράγματα, να τρως γλυκά στα γενέθλια των συμμαθητών σου, να τραγουδάς, να ζωγραφίζεις, να ανακαλύπτεις νέες χώρες στο μάθημα της γεωγραφίας, να χορεύεις στην καλοκαιρινή γιορτή και τόοοοσα άλλα!
Τα παιδιά μάλιστα θα έχουν την καταπληκτική ιδέα να φτιάξουν κάρτες χαράς και να τις έχουν μαζί τους κάθε φορά που αισθάνονται αγχωμένα!!!
Στο παράρτημα του βιβλίου οι μικροί αναγνώστες θα βρουν οδηγίες και ιδέες να κάνουν το ίδιο με τους δικούς τους φίλους ή τους συμμαθητές τους μέσα στην τάξη.
Και πράγματι δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο να αρχίσει η σχολική χρονιά από το παιχνίδι "Ζωγράφισε τι σε κάνει χαρούμενο στο σχολείο!"


Σειρά: Οδός των φίλων
Συγγραφέας: Sylvaine Jaoui
Εικονογράφος: Annelore Parot
Μετάφραση: Κων/να Αρμενιάκου
Εκδόσεις: Μεταίχμιο




Σχόλια