Μια κίτρινη καρδιά κι ένας κόκκινος ήλιος

Η νέα ιστορία της Ιωάννας Μπαμπέτα μιλά στα παιδιά για τη φιλία, αλλά και τη συμφιλίωση. 
Μέσα από τον καβγά της Κατερίνας και της Μαρίας, που μέχρι χθες ήταν κολλητές, μα τώρα δεν μιλούν πια, μα κοιτούν η μία την άλλη με σφιγμένα χείλη και ακόμα πιο σφιγμένες γροθιές, η συγγραφέας δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας, να αναγνωρίσουν τα δικά τους συναισθήματα. Τους δίνει επίσης την ευκαιρία να αναζητήσουν μέσα τους την αληθινή αιτία του θυμού τους και τελικά να οδηγηθούν μόνα τους στη λύση. Επιπλέον, το οικείο περιβάλλον της τάξης και της σχολικού προαυλίου, τα γνώριμα παιχνίδια και οι εικόνες, διευκολύνουν περαιτέρω την ταύτιση των παιδιών με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας.
Μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας τα παιδιά είναι σε θέση να κατανοήσουν, ότι μερικές φορές αρκεί να αναρωτηθείς "γιατί", γιατί επιλέγεις μια συμπεριφορά που πληγώνει, για να δεις ότι η απάντηση που θα πάρεις δεν δικαιολογεί συνήθως το θυμό, τα δάκρυα, και τη στενοχώρια που προκαλεί ο καβγάς με ένα αγαπημένο πρόσωπο. 
Τα δυο κορίτσια λοιπόν, με την μικρή, αλλά ουσιαστική παρέμβαση ενός συμμαθητή τους, θα συμφιλιωθούν και θα δουν ότι η ζωή είναι πιο όμορφη όταν την μοιράζεσαι... κι ας μην έχει πάντα το σωστό χρώμα! 

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφος: Σάντρα Ελευθερίου
Εκδόσεις: Ψυχογιός



Σχόλια