Ταξίδι στο κέντρο της γης (η παράσταση)

Το να μεταφέρεις ένα έργο του Ιουλίου Βερν επί σκηνής, είναι από μόνο του ένα δύσκολο εγχείρημα.  Είναι τέτοιος ο όγκος των σελίδων των βιβλίων του και τόσος ο πλούτος στην περιγραφή των γεγονότων, που δεν πιστεύεις ότι θα μπορέσει με αρτιότητα να παρουσιαστεί σε ένα έργο διάρκειας 60 λεπτών.
Κι όμως οι συντελεστές της ομάδας Νεάπολις, τα κατάφεραν και με το παραπάνω. Μέσα σε 60 λεπτά, κατάφεραν να μας ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο που κρύβεται κάτω από τα πόδια μας, να μας γνωρίσουν αστραφτερά μονοπάτια, θάλασσες μυστικές και πλάσματα των μύθων, που η φαντασία του συγγραφέα τοποθέτησε εκεί, και ταυτόχρονα να μας δώσουν σημαντικά μαθήματα ζωής!
Οι τρεις ηθοποιοί ερμήνευσαν με εξαιρετική ζωντάνια τους ρόλους τους. Ήταν γλυκύτατοι με τα παιδιά, των οποίων ζήτησαν τη συμμετοχή σε διάφορα σημεία του έργου.
Η σκηνοθεσία λιτή, αλλά ευρηματική, εξυπηρέτησε με συνέπεια την αλλαγή τοποθεσιών και διαθέσεων, ενώ τα ηχητικά εφέ και ο φωτισμός, κατάφεραν να οδηγήσουν στην σκηνική κορύφωση της έντασης, σε όσα σημεία ήταν απαραίτητο. Κεντρικό ρόλο στο έργο έχουν τα τραγούδια με ιδιαίτερα προσεγμένο στίχο και μελωδίες που θυμίζουν έντονα τις μουσικές των τραγουδιών της Loreena McKennitt 

Πρόκειται για μια θαυμάσια μεταφορά του κλασσικού έργου επιστημονικής φαντασίας του Ιουλίου Βερν, που πέραν του να ψυχαγωγήσει παιδιά και μεγάλους, σκοπό έχει να εμπνεύσει στα παιδιά την εμπιστοσύνη στα όνειρά τους, όσο ακατόρθωτα κι αν μοιάζουν, να εμφυσήσει μέσα τους το φιλοπερίεργο πνεύμα και γιατί όχι να τα γοητεύσει με τα μυστήρια των επιστημών. Πάνω από όλα όμως νομίζω, καταφέρνει να καταδείξει την ομορφιά του ταξιδιού που είναι κάθε νέος στόχος που βάζουμε, ένα ταξίδι που μπορεί να είναι συναρπαστικό, ειδικά όταν έχει καλούς φίλους να το μοιραστείς, να στηριχτείς, να ονειρευτείς μαζί τους.

Μια πολύ όμορφη παράσταση που αξίζει το χρόνο σας!  

Καστοριάς 34-36 & Ιερά Οδός,Βοτανικός
Τηλ.: 2103480080
Διάρκεια: 60'
Παραστάσεις : Κυρ. 3.30 μ.μ.

Σχόλια