Φτου και βγαίνω


Το πρώτο βιβλίο του Rob Hodgson, σίγουρα θα κερδίσει τους μικρούς αναγνώστες με την πανέξυπνη, γεμάτη χιούμορ ιστορία του, αλλά και την φωτεινή, ζωηρή του εικονογράφηση.

Ιδανικό για παιδιά από 3 ετών, το βιβλίο έχει για πρωταγωνιστή, έναν μεγάλο, αν όχι κακό, σίγουρα πονηρό λύκο. Ένα λύκο που προσπαθεί να ξετρυπώσει κυριολεκτικά από τη σπηλιά του, το πλασματάκι που κρύβεται εκεί.
Περίεργος στην αρχή, και πολύ πεινασμένος αργότερα, ο λύκος θα σκαρφιστεί κάθε είδους τέχνασμα για να κάνει το μικρό, μυστηριώδες πλάσμα να βγει από τη σπηλιά. Ο λύκος, και φυσικά ο αναγνώστης δεν έχουν ιδέα τι πλάσμα είναι αυτό, αφού σε όλη την διάρκεια της ιστορίας και της εικονογράφησης, βλέπουν μόνο δυο μάτια μέσα στο σκοτάδι.
Το τέλος της ιστορίας είναι μια μεγάλη έκπληξη για όλους λοιπόν. 
Με ευρηματικό τρόπο ο συγγραφέας, ανατρέπει κάθε προσδοκία που μπορεί να είχαμε για το τέλος  και μας κάνει να σκεφτούμε ότι δεν είναι πάντα όλα όπως ίσως τα φανταζόμαστε ή τα σχεδιάζουμε, αλλά και ότι στη ζωή, οι ρόλοι μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξουν και από θέση ισχύος να βρεθείς σε θέση άμυνας. 
Μια πραγματικά ανατρεπτική και πανέξυπνη ιστορία!

Συγγραφέας - Εικονογράφος: Rob Hodgson
Aπόδοση: Μάνος Μπονάνος
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Σχόλια