Χριστουγεννιάτικα βιβλία (β'μέρος)

ΑΓΑΠΟΥΛΙΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Εκδότης: ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ
Εικονογράφος: ΜΙΜΗΛΑΚΗ ΘΕΝΤΑ
Ο νέος πλανητάρχης Τσάο Τσάο Γη εξαναγκάζει τον Άι Βασίλη και την Ιταλιάνα μάγισσα Μπεφάνα να αποσυρθούν πια από το μοίρασμα των δώρων. Τους ανακοινώνει ότι το χριστουγεννιάτικο δώρο φέτος για όλα τα παιδιά του κόσμου είναι το ηλεκτρονικό παιχνίδι Pen Play. Το νέο όμως παιχνίδι σκορπίζει τη διχόνοια και το μίσος στον παιδόκοσμο. Θα τα καταφέρει ο αδίστακτος πλανητάρχης να υλοποιήσει το σατανικό σχέδιό του; Ο Δον Ξύστρους ή η Μαντάμ Σβήστρα θα είναι ο νικητής; Τα αγόρια ή τα κορίτσια θα είναι οι συγκυβερνήτες του από το νέο έτος; Τι ρόλο θα παίξουν οι καλικάντζαροι, τα ξωτικά, ο Ουρ ο σκίουρος και η Φίφη η νυφίτσα; Θα τα καταφέρει ο Κάλι Καλ, ο πιο καλοσυνάτος καλικάντζαρος του πλανήτη και φίλος του Άι Βασίλη να ανατρέψει την κατάσταση και να γίνουν τα φετινά Χριστούγεννα: @γαπουλίνια Χριστούγεννα για όλους; Μια περιπέτεια που θα σας ταξιδέψει στο Βόρειο Σέλας, στο εργαστήριο του Άι Βασίλη, στο εργοστάσιο παιχνιδιών στην καρδιά της Τσιν–Τσινίας, στις γειτονιές του κόσμου, ενός κόσμου που απειλείται από μια στυγνή συνωμοσία.

H νέα Χριστουγεννιάτικη ιστορία της Αναστασίας Ευσταθίου, έρχεται να διασκεδάσει και να προβληματίσει γόνιμα τα παιδιά, μέσα από τις περιπέτειες των  - γνωστών από τα προηγούμενα βιβλία της -  ηρώων. Μια ιστορία με πολλαπλά μηνύματα, στην οποία θίγονται θέματα όπως η εξάρτηση των παιδιών από τα βιντεοπαινίδια, η παιδική εργασία, η επικίνδυνη ομοιομορφία της παγκοσμιοποίησης, και όλα αυτά μέσα από την προαιώνια μάχη του καλού και του κακού.
Μύθοι και παραδόσεις, παντρεύονται σε μια ιστορία  για μάγισσες και καλικάντζαρους, αστέρια και ζωάκια, πλανητάρχες και Αγιοβασίληδες, κορίτσια και αγόρια και πάνω από όλα, μια ιστορία για καλούς κηπουρούς και εργάτες του κήπου της Αγάπης.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΝΟΝΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ
Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου
Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός
Εκδόσεις: Πατάκης
Την ημέρα των Χριστουγέννων, τα δέκα εγγονάκια της νόνας Χελώνας θέλουν να παίξουν με τα γειτονόπουλά τους, τους μικρούς λαγούς. Εκείνοι όμως δεν τα καταδέχονται και τα χελωνάκια είναι πολύ λυπημένα. Τότε η νόνα Χελώνα τούς λέει μια ιστορία από τα χρόνια τα παλιά, τότε που η προ-προ-προγιαγιά της και προ-προ- πορπαπούν των λαγών, ήθελαν να πάνε να προσκυνήσουν τον νεογέννητο Χριστό, ακολουθώντας το μεγάλο αστέρι που έλαμπε στον ουρανό.
Μια ανατρεπτική ιστορία όπου οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι, βάζουν στην άκρη τις διαφορές τους και με πνεύμα αγάπης και συνεργασίας κατορθώνουν να φτάσουν στην φάτνη του μικρού Χριστού και να δώσουν ενεργό παρόν στην ιστορία της Γέννησης.

Χριστουγεννιάτικο αλφαβητάρι
Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Εκδόσεις Παπαδόπουλος,

Ένα απίθανο αλφαβητάρι που μυρίζει Χριστούγεννα, Φαντασία, Γέλιο και Αγάπη.
Για να περάσουμε όμορφα και χαρούμενα τις γιορτινές ημέρες, μαθαίνοντας στους μικρούς μας φίλους την Αλφαβήτα:
Επειδή γράμματα δεν ξέρουν οι καλικαντζάροι,
από γραφή κι ανάγνωση δεν παίρνουνε χαμπάρι
ζητήσαν φέτος απ' τον καλικάντζαρο τον Άρη
τον μόνο που δεν είν' στα γράμματα «ντουβάρι»
να ξεσκονίσει τα βιβλία που έχει στο πατάρι
τις λέξεις που μυρίζουνε Χριστούγεννα να πάρει
να φτιάξει ένα χριστουγεννιάτικο αλφαβητάρι

A
‘Αλφα από το άστρο της Ανατολής
που πάει τους Μάγους στη Φάτνη
Άλφα σαν του κουραμπιέ
τη ζάχαρη την άχνη.

Σχόλια